Apple’s CarPlay laat je nu luisteren naar audioboeken

Audible werkt nu met CarPlay, zodat je tijdens het autorijden naar audioboeken (luisterboeken) kunt luisteren.

Lange autoritten kunnen saai zijn. Als je wel klaar bent met BNR en andere vormen praatradio, is het tijd voor een spannend luisterboek. Vanaf nu kan dat, want aanbieder Audible heeft ondersteuning voor Apple’s CarPlay aangekondigd. In de auto heb je toegang tot de complete audioboeken-collectie van Audible, die je makkelijk kunt afspelen zonder de handen van het stuur te halen. Wil je audioboeken afspelen die je via iTunes hebt gekocht, dan zul je nog even moeten wachten. In de komende update iOS 8.4 biedt Apple zelf ook ondersteuning voor audioboeken, die straks niet meer in de (vernieuwde) Muziek-app, maar via de iBooks-app terug te vinden zijn.


audible carplay

Audible is onderdeel van Amazon. Je kunt er losse audioboeken kopen of een abonnement nemen. Heb je de app geïnstalleerd en heb je een CarPlay-systeem in de auto, dan verschijnt de app automatisch via het ‘Audible’-icoontje.

Lees ook: Dossier CarPlay

audible iphone appNiet alle appontwikkelaars kunnen zoaar hun apps aanpassen voor CarPlay. Het vereist toestemming van Apple, waarbij gekeken wordt of je de app wel veilig tijdens het autorijden kunt gebruiken.

Op bovenstaand screenshot zie je Audible naast het Audiobooks-icoontje van Apple zelf. Gebruik je Audible normaal op de iPhone, dan vind je in de app ook wat verbeteringen die van pas komen. Zo is er een verbeterde slaaptimer, waarbij je de timer makkelijk kunt resetten als de tijdsduur is afgelopen. Ook stopt de voorleesstem niet meer abrupt als de timer is afgelopen, maar is er gekozen voor een fade-out. Op de iPad geeft de Discover-functie je nu net als op de iPhone de mogelijkheid om te bladeren. Voorheen kreeg je alleen maar een zoekvak te zien. Er is ook een nieuwe balk met tabbladen.

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Voor 2023 werkt Apple aan de volgende generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden.

CarPlay

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.