Rechter verlaagt boete Samsung in grote Apple-patentzaak

De Amerikaanse rechter verwierp een claim van Apple in hoger beroep, waardoor de boete voor Samsung waarschijnlijk een stuk lager uitvalt.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

apple samsung tabletsDe Amerikaanse rechter verwierp een claim van Apple in hoger beroep, waardoor de boete voor Samsung die in augustus 2012 werd opgelegd waarschijnlijk lager uit zal vallen.

In 2012 kreeg Samsung een boete van 930 miljoen dollar opgelegd voor het schenden van Apple’s patenten. De zaak ging in hoger beroep en dat had de nodige gevolgen. Zo gaat de rechter enerzijds met Apple mee in de aanklacht dat Samsung meerdere designpatenten geschonden zou hebben, maar verwerpt de rechter tegelijkertijd een ander deel van de aanklacht.

Zo oordeelt de rechter dat het algehele uiterlijk van de iPhone niet te beschermen valt en dat Samsung daar dus niet aansprakelijk voor hoeft te worden gehouden. Apple beschuldigde Samsung destijds van het kopiëren van het uiterlijk van de iPhone met onder meer de Galaxy S en Galaxy Tab.

Hoeveel is Samsung Apple nog verschuldigd?

Als de boete in het voordeel van Samsung wordt herzien, kan dit volgens Bloomberg zo’n 382 miljoen dollar schelen, terwijl het totaal verschuldigde bedrag nu op 548 miljoen dollar staat, nadat het bedrag eerder al gehalveerd werd.

Hoewel Apple en Samsung vorig jaar besloten om een punt te zetten achter alle rechtszaken in andere landen, blijven de patentzaken in de Verenigde Staten nog doorgaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2015, 18:59
Categorie iDevices
Onderwerpen rechtszaak, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.