apple-watch-review-15

Officieel: Apple Watch vanaf 9 oktober in België verkrijgbaar

De Apple Watch is vanaf 9 oktober verkrijgbaar in België. De Apple Watch-verkoop start dan in de Apple Store Brussel en online Apple Store.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple Watch spacegrijs 42mmDe Apple Watch zal vanaf 9 oktober ook in België worden verkocht. Dit heeft Apple vandaag stilletjes bekendgemaakt, door de Belgische Apple Watch-website bij te werken. Daarmee komt er eindelijk een einde aan het lange wachten voor veel Belgische Apple-fans. Er kwamen eerder al mogelijke verkoopdata voorbij, maar al deze geruchten bleken achteraf niet te kloppen.

De Apple Watch-verkoop begint op vrijdag 9 oktober hoogstwaarschijnlijk in de online Apple Store en de Apple Store Brussel. Die laatste werd afgelopen week nog met veel fanfare geopend door Apple.

België deze keer in de zesde groep landen
Apple Watch België 9 oktoberVeel heeft Apple echter nog niet gezegd over de verkoopstart: de datum wordt enkel bevestigd in een enkele regel tekst op de Belgische website. Dit gebeurde tegelijk met de buitenlandse verkoopstart van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Ook de websites van Finland, Noorwegen, Luxemburg en Polen laten nu zien dat de Apple Watch op 9 oktober daar beschikbaar is. Deze landen vormen samen de zesde groep landen waar de Apple Watch in de winkels komt te liggen.

Hier was de Apple Watch al langer verkrijgbaar
De Watch is al langer in andere landen verkrijgbaar, waaronder in Nederland. Daar begon de verkoop al op 17 juli dit jaar. In Frankrijk, Duitsland, Engeland en de VS ging de verkoop nog veel eerder van start. Vermoedelijk zijn een aantal Belgische Apple-fans daarom al eens de grens overgestoken, om de Apple Watch in het buitenland te halen. De officiële verkoopstart maakt de Apple Watch echter veel breder beschikbaar.

Zo verspreidde de Apple Watch zich over de aardbol:

  • 24 april: Australië, Canada, Duitsland, China, Frankrijk, Hong Kong, Japan, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten
  • 26 juni: Italië, Mexico, Singapore, Zuid-Korea, Spanje, Zwitzerland, Taiwan
  • 17 juli: Nederland, Thailand, Zweden
  • 31 juli: Nieuw-Zeeland, Rusland, Turkije
  • 25 september: Oostenrijk, Denemarken, Ierland
  • 9 oktober: België, Finland, Noorwegen, Luxemburg, Polen

Bedankt voor de tip, Bram!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2015, 10:44
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, belgie

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.