Logitech Craft en MX Sound.

Logitech komt met toetsenbord met draaischijf en nieuwe desktop speaker

Logitech heeft vandaag twee nieuwe accessoires aangekondigd. Logitech Craft is een toetsenbord met draaischijf, waarmee je bepaalde apps kunt bedienen en de MX Sound is een desktop speaker.

Logitech Craft en MX Sound.
Logitech heeft zojuist een nieuw toetsenbord aangekondigd met de naam Logitech Craft. Dit toetsenbord is voorzien van een draaischijf die te gebruiken is in allerlei apps. Behalve een nieuw toetsenbord is ook de MX Sound onthuld, een Bluetooth-speaker voor de desktop.

Logitech Craft: desktop toetsenbord met draaischijf

De Logitech Craft is een compleet nieuw toetsenbord voor de Mac die voorzien is van een aluminium draaischijf. Je kunt deze aparte knop genaamd de Kroon (een soort Digital Crown dus) bedienen met een aanraking of draai, zodat je eenvoudig contextafhankelijke handelingen kunt uitvoeren.

Logitech Craft met draaischijf.

Het Craft-toetsenbord is vooral geschikt voor creatievelingen. De Kroon werkt in allerlei apps, zoals Adobe Photoshop. De draaischijf laat je bijvoorbeeld de helderheid, lettergrootte en kleur aanpassen. Met een tik je wissel je tussen de functies, terwijl je daadwerkelijke instelling aanpast door aan de schijf te draaien. Je gebruikt de Kroon ook om te wisselen tussen desktop en apps of om het volume aan te passen. De Kroon werkt ook met Microsoft Office, maar dat werkt voorlopig alleen op de pc en nog niet op de Mac.

Het toetsenbord is daarnaast voorzien van backlightverlichting die aangepast wordt aan de hand van de omgeving. Er is daarnaast nog een Easy-Switch-knop, zodat je kunt wisselen tussen maximaal drie aangesloten apparaten. Voor de verbinding kun je gebruikmaken van de Logitech Unifying USB receiver of Bluetooth LE. De Logitech Craft verschijnt medio september 2017 op de markt en heeft een adviesprijs van €199.

Logitech MX Sound: Bluetooth desktop speaker

De nieuwe MX Sound van Logitech is een compacte Bluetooth-speaker voor de desktop. De speaker is dus bedoeld voor naast je computer en heeft een strak en rond design. De MX Sound is volgens Logitech voorzien van high-end drivers en poortbuizen aan de achterkant, zodat het geluid goed klinkt. De bedieningsknoppen van de MX Sound lichten automatisch op door het herkennen van beweging, zodat je makkelijk het geluid aan kunt passen. De MX Sound heeft een piekvermogen van 24 watt en een diepe bas. Na 20 minuten inactiviteit gaat de speaker in stand-by-modus, zodat er energie bespaard wordt.

Logitech MX Sound.

Dankzij het design past de speaker bij het hierboven besproken Craft-toetsenbord en de eerder aangekondigde MX Master 2S-muis. De MX Sound moet eind september in de winkels liggen en kost €99,99.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2017, 10:22
Categorieën Accessoires, Mac & macOS
Onderwerpen logitech, speaker, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.