Strava op de Apple Watch.

Fiets- en hardloop-app Strava werkt nu met GPS van Apple Watch Series 2

De Strava-app om mee te hardlopen en fietsen is bijgewerkt voor de Apple Watch Series 2. Dat betekent dat je workouts kunt vastleggen zonder dat je je iPhone hoeft mee te nemen.

Strava op de Apple Watch.
De handige fiets- en hardloop-app Strava heeft voor Apple Watch-gebruikers een handige update gekregen. Om precies te zijn voor gebruikers van de Apple Watch Series 2, want de Strava-app maakt nu gebruik van de GPS-sensor in de nieuwste Apple Watch. Hierdoor kun je workouts doen zonder iPhone op zak.

Strava met Apple Watch Series 2

De Apple Watch Series 2 is de eerste Apple Watch met een eigen GPS-chip. Met de GPS-chip kan de Apple Watch zelf zijn locatie ophalen, waardoor hij minder afhankelijk is van de iPhone. Tijdens navigatie wordt echter nog veelal gebruikgemaakt van de GPS in de iPhone, omdat dit energiezuiniger is voor de Apple Watch. Het grote voordeel is echter wel dat je Apple Watch ook zonder iPhone in de buurt locatiebepaling kan gebruiken. Dit komt dan ook vooral van pas bij allerlei workout-apps. Apps moeten hier echter wel voor worden bijgewerkt en vanaf vandaag werkt de Strava-app samen met de Apple Watch Series 2.

Dat betekent dat je fiets- en hardloopsessies met de Strava-app kunt houden, zonder dat je je iPhone mee hoeft te nemen. Dankzij de GPS-chip en hartslagsensor berekent de native Apple Watch-app alle benodigde gegevens voor een succesvolle workout. In de app zie je de duur, snelheid en afgelegde afstand, inclusief je huidige hartslag. De app geeft na je workout direct een overzicht van het resultaat, waarna dit automatisch gesynchroniseerd wordt naar de iPhone-app als je deze er weer bij pakt. De Apple Watch-app is dus te gebruiken om mee te hardlopen en te fietsen. Door hard op het Apple Watch-scherm te drukken, wissel je tussen de hardloop- en fietsstand.

Strava Apple Watch met workout.

Strava is de derde bekende sportieve app die samenwerkt met de GPS-chip in de Apple Watch Series 2. Sinds oktober, vlak voor de komst van Apple Watch Nike+, is de aparte Nike+ Run Club bijgewerkt voor de Apple Watch Series 2. Sinds december werkt ook Runkeeper samen met de Apple Watch Series 2. Met de toevoeging van Strava valt er dus genoeg te kiezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2017, 13:50
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch series 2, fietsen, hardlopen, strava

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.