iFixit batterij in iPhone

Apple versoepelt reparatieregels voor niet-originele batterijen

Apple gaat voortaan soepeler om bij iPhones, waar een vervangende batterij van een externe partij in is gezet. Dat blijkt uit een interne memo van Apple. De nieuwe regels gelden wereldwijd, dus ook in Nederland en België.

Niet-originele batterijen

Tot nu toe hanteerde Apple de regel dat iPhones alleen in aanmerking komen voor reparatie als er een originele batterij in zit. Dit geldt zowel voor de Genius Bar in de Apple Store als bij Apple Authorized Service Providers, ongeacht van de omstandigheden. Volgens een intern document gaat dat veranderen. Ook bij niet-originele accu’s kan je nog steeds in aanmerking komen voor een iPhone-reparatie. Apple versoepelde in februari 2017 op een soortgelijke manier de regels voor iPhones waarvan het scherm niet meer origineel was.


Normale tarieven gelden
Gaat het nu om een reparatie die niets te maken heeft met de batterij, dan mogen de medewerkers toch service bieden. Het geldt bijvoorbeeld voor een kapot scherm, een defecte microfoon of een ander gebrek. Daarbij gelden de normale tarieven.

Gaat het om een kapotte batterij, dan mogen de medewerkers van de Genius Bar en de AASP’s voortaan de third party-accu vervangen door een originele. De medewerker moet wel eerst zorgen dat de lading minder dan 60 procent is.

iFixit iPhone XR teardown: openschroeven

Omruil bij te veel lijm
Er gelden nog wel wat regels, waar je ook profijt van kunt hebben. Is er bijvoorbeeld enorm veel lijm gebruikt, dan mag de complete iPhone worden vervangen door een nieuwe, terwijl alleen de kosten van een vervangende accu in rekening worden gebracht.

De nieuwe regels zijn inmiddels in werking getreden en gelden in alle landen. Er gelden nog wel beperkingen voor iPhone-reparaties als bepaalde onderdelen niet origineel zijn. Het gaat hier bijvoorbeeld om de behuizing, het moederbord, microfoons, Lightning-aansluitingen, koptelefoonaansluitingen, knoppen, TrueDepth-sensor en andere componenten.

Dat het repareren van iPhones en iPads ook wel eens gevaarlijk kan zijn bewijst de situatie in de Apple Store Amsterdam van een tijdje geleden: daar moest een gedeelte van de winkel ontruimd worden omdat een iPad oververhit raakte.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.