Apple CES 2019: privacy billboard.

Apple registreert PrivacyIsImportant.com, maar wat zijn ze hiermee van plan?

Apple heeft een nieuw domeinnaam geregistreerd. Het gaat om PrivacyIsImportant.com. De website gaat nu nog naar een blanco pagina, maar mogelijk komt daar binnenkort verandering in.

Dat privacy bij Apple hoog in het vaandel staat is geen geheim. De naam van Apple’s nieuwe domein ligt dan ook erg voor de hand. MacRumors ontdekte dat Apple de naam PrivacyIsImportant.com geregistreerd heeft. Wat gaat Apple met deze websitenaam doen?

Apple registreert PrivacyIsImportant.com

Uit gegevens blijkt dat Apple achter de registratie van het domein zit. Sinds afgelopen maandag is het websiteadres in handen van Apple. Bij de contactgegevens staat ook duidelijk vermeld dat Apple de eigenaar is. Als je nu naar de website gaat, kom je uit op een blanco pagina. Apple heeft momenteel al een eigen pagina op haar website, waarop alles te vinden is over je privacy op Apple-apparaten. Deze pagina is er ook in het Nederlands, terwijl er nog geen Nederlandse variant is van PrivacyIsImportant.com. In Nederland hebben we wel het initiatief Laatjeniethackmaken.nl, waar je tips vindt over het beschermen van je privacy.

Apple registratie PrivacyIsImportant.com.

Maar wat is Apple dan met dit domein van plan? Het zou kunnen gaan om een nieuwe campagne waarbij privacy centraal staat. Afgelopen januari plaatste Apple nog een groot billboard in Las Vegas, ten tijde van de CES. Daar liet Apple met de slogan “What happens on your iPhone, stays on your iPhone” weten dat privacy voorop staat. Ironisch genoeg werd niet veel later de privacybug van FaceTime ontdekt, waardoor het mogelijk was om andere gebruikers af te luisteren. Het zou kunnen dat Apple al vlak na de CES een campagne in gedachte had, maar dat dit uitgesteld werd vanwege deze bug.

Normaal gesproken registreert Apple geen aparte domeinen voor nieuwe campagnes. Meestal gebruikt Apple subpagina’s voor haar websites, zoals de Close Your Rings-pagina op de Apple-website en de eerder genoemde privacy-pagina.

Tot de website live is kun je altijd nog onze privacy-tips voor iPhone en iPad lezen. Daarin lees je allerlei tips over bijvoorbeeld veilig internetten op je iPhone en iPad en nog veel meer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.