Apple tweakt Uitgelicht-pagina’s in App Stores iOS 5 en iOS 6

Apple heeft het Uitgelicht-tabblad in de App Store van iOS 6 aangepast. Hierdoor is er voortaan een reclamebanner waar je overheen kunt vegen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

App Store iOS 6 uitgelichtApple heeft de App Store in iOS 5 en iOS 6 aangepast. Voortaan verschijnt er een brede banner met reclame voor specifieke apps in beeld bij iOS 6 op de pagina ‘Uitgelicht’. Deze kun je heen en weer vegen om andere advertenties te zien. Bij iOS 5 is het ‘What’s Hot’-tabblad bij ‘Uitgelicht’ verwijderd, waardoor je alleen nog maar ‘Nieuw’ en ‘Genius’ kunt gebruiken.

Door de What’s Hot-pagina uit de App Store van iOS 5 te verwijderen, toont de Uitgelicht-pagina ongeveer evenveel als de App Store in iOS 6. In iOS 5 heb je alleen nog wel de Genius-optie, die in iOS 6 is verplaatst naar de knoppenbalk onderin het scherm.

De iPad-versie van de App Store in iOS 6 heeft een soortgelijke layout. Hier zie je echter geen schermvullende banners bovenin de Uitgelicht-pagina, maar drie banners die erg veel weg hebben van een cover flow. Ook hier kun je doorheen swipen.

Apple heeft de manier waarop rubrieken op de Uitgelicht-pagina worden getoond aangepast in iOS 6. Voortaan staan deze in een lange rij, waar je doorheen kunt swipen. Bij ons gaat het swipen alleen nog niet zoals het hoort. Een veeg over de rij iconen zorgt er voor dat we een derde icoon te zien krijgen, maar wanneer we naar het vierde icoon proberen te navigeren blijft de rij halverwege hangen. Dit is naar alle waarschijnlijkheid een issue die later verholpen zal worden: iOS 6 bevindt zich op het moment nog in een bètafase, wat betekent dat we ook naar een testversie van de App Store kijken.

App Store-veranderingen in iOS 6 werden eerder gefaseerd uitgerold. Het kan daarom even duren totdat ook jij de veranderingen kunt zien. De veranderingen zijn vanaf de serverkant uitgevoerd. Dit betekent dat je de wijzigingen onder iOS 6 bèta 4 kunt zien.

Dit is niet de eerste keer dat Apple veranderingen in de App Store van iOS 6 doorvoert. Eerder werd de zoeklayout nog volledig aangepast. Ook werd Genius voor de vernieuwde App Store geactiveerd.

De App van de Week lijkt voor het eerst sinds de introductie van deze nieuwe rubriek ook niet meer in de App Store te staan. Of dit te maken heeft met de veranderingen is niet duidelijk.

Let op! Beta’s van iOS 6 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik en kunnen niet gebruikt worden door gewone gebruikers tenzij de UDID van het iOS-apparaat bij Apple staat geregistreerd. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 6-betasoftware.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 18:18
Categorie iOS
Onderwerpen app store, ios 5, ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.