UPC’s settopbox Horizon nu beschikbaar: in huis livetelevisie kijken op iPhone en iPad

UPC verkoopt vanaf vandaag de Horizon, een nieuwe settopbox waarmee je met behulp van een iOS-app ook op je iPhone, iPad of iPod touch live-tv kunt kijken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

UPC HorizonUPC heeft vandaag de eerder aangekondigde settopbox en dienst Horizon voor het grote publiek beschikbaar gemaakt. De dienst is ook interessant voor iOS-gebruikers: via de binnenkort beschikbare (2e helft september) Horizon iOS-app is het mogelijk om livetelevisie en eerder gemaakte opnames te bekijken. Bijzonder is dat de bijbehorende settopbox via een andere app (ook later beschikbaar) ook vanaf de iPhone, iPad en iPod touch bediend kan worden.

UPC Horizon gidsDe Horizon is de komende drie maanden te bestellen voor een introductieaabieding, waarbij je de eerste zes maanden €39,50 per maand betaalt. Daarna stijgen de kosten naar €54,95 per maand. Bij het abonnement krijg je ook een internetverbinding met een snelheid van 60 Mbps. Voor €47,50 per maand heb je een abonnement met 120 Mbps. Dit bedrag stijgt na zes maanden naar €62,95 per maand.

De abonnementsprijzen lijken hoger te liggen dan bij andere abonnementen van UPC. Sluit je een gewoon internet + televisie-abonnement af met 50 Mbps en 110 zenders, dan betaal je €54,50 per maand. Bij het Horizon-abonnement krijg je de eerste 6 maanden wel het HD-zenderpakket, 110 televisiezenders en Film1, maar na deze actieperiode moet je hiervoor los betalen. Je betaalt dan €14,95 per maand voor Film1, €7,50 per maand voor Horizon TV extra en 5 euro per maand voor het HD-zenderpakket bovenop je gewone abonnementskosten.

De Horizon heeft een ingebouwd modem, waardoor hij als router voor je internetverbinding in huis gebruikt kan worden. Ook kun je de telefoon aansluiten op de Horizon, mits je vaste telefoonabonnement bij UPC is afgesloten. Omdat de settopbox op het internet is aangesloten, zal het ook mogelijk zijn om er speciale apps op te downloaden.

De Horizon-app laat je een iDevice gebruiken als afstandsbediening. Hierdoor kun je zappen of de televisiegids op je iPhone of iPad bekijken. Verder is het via de Horizon-app straks mogelijk om op afstand een programma op te nemen. Abonnees die Digitale TV en Internet van UPC afnemen kunnen via de app ook kijken naar 80 televisiezenders.

UPC wil met Horizon de concurrentie met Ziggo aangaan. Ziggo-klanten kunnen via de dienst Ziggo TV al langer via een speciale app televisie kijken op de iPhone, iPad en iPod touch.

De hier besproken UPC Horizon-app is inmiddels beschikbaar: UPC’s settopbox Horizon nu beschikbaar: in huis livetelevisie kijken op iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2012, 19:19
Categorie iDevices
Onderwerp upc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.