Apple TV Remote-app instellen.

Apple TV Remote-app nu op de iPad

De Apple TV Remote-app is er nu ook voor de iPad. Apple heeft de komst van de iPad-versie eerder verklapt aan Apple TV-gebruikers, maar de update is nu te downloaden.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update oktober 2020: De Apple TV Remote-app is verdwenen uit de App Store. Je vindt nu de Apple TV-functies in het Bedieningspaneel.

Afgelopen zomer bracht Apple de Apple TV Remote-app uit. Deze nieuwe app is geoptimaliseerd voor de vierde generatie Apple TV en is een uitgebreidere versie van de oudere Remote-app. De nieuwe app is echter alleen beschikbaar voor de iPhone, terwijl de oude voor zowel de iPhone als iPad geoptimaliseerd was. Binnenkort komt daar echter verandering in, want Apple heeft op de Apple TV zelf verklapt dat de Apple TV Remote-app ook naar de iPad komt.

Apple TV Remote-app instellen.

Update 19:50: De update van de Apple TV Remote-app is nu beschikbaar, waardoor de app ook geschikt is voor de iPad. Daarnaast is het Huidige-scherm verbeterd met songteksten en afspeellijsten voor muziek. Voor films en tv-programma’s (laatste niet in Nederland beschikbaar) kun je nu hoofdstukken, audiotracks en bijschriften selecteren.

Apple TV Remote-app naar iPad

Op de Apple TV kun je zien wat er zoal nieuw is sinds de laatste versie van tvOS. Via Instellingen > Systeem > Nieuw wordt er kort samengevat welke nieuwe functies er beschikbaar zijn. Als je nu naar deze pagina navigeert, kom je uit op onderstaand scherm. Dit geldt zowel voor betagebruikers van tvOS 10.2 als voor mensen die nu nog op tvOS 10.1.1 zitten. Behalve de Apple TV Remote-app op de iPad, worden hier ook nog twee andere zaken genoemd.

Nieuw in tvOS 10.2 op Apple TV.

Naast de Remote-app voor de iPad, spreekt Apple ook over het bekijken van huurfilms op al je apparaten. Deze functie is vorige week in iTunes 12.6 al toegevoegd, maar vereist wel tvOS 10.2 op je Apple TV en iOS 10.3 op je iPhone en iPad. Als derde vernieuwing benoemt Apple het sneller door lijsten scrollen door aan de rechterkant van de Siri-remote te vegen. Het lijkt er dus sterk op dat Apple het Nieuw-scherm van tvOS 10.2 iets te vroeg naar de Apple TV’s van gebruikers gepusht heeft, aangezien tvOS 10.2 nog helemaal niet beschikbaar is.

Bekijk ook

Apple TV Remote-app in gebruik nemen: zo werkt het

Dankzij de Apple TV Remote-app bedien je je Apple TV vanaf je iPhone of iPad. In deze tip leggen we je uit hoe je deze instelt en hoe je de app gebruikt. Ook lees je op welke Apple TV hij werkt.

tvOS 10.2 mogelijk vanavond

Het is echter goed mogelijk dat Apple tvOS 10.2 vanavond eindelijk beschikbaar stelt, samen met iOS 10.3, macOS Sierra 10.12.4 en watchOS 3.2. Aangezien Apple vorige week al iTunes 12.6 vrijgegeven heeft, kan het niet lang meer duren voordat de nodige updates beschikbaar zijn om gebruik te kunnen maken van de nieuwe functies in iTunes 12.6. Van de nieuwe versies van iOS, macOS, watchOS en tvOS zijn al minimaal zeven testversies verschenen, wat meer dan genoeg moet zijn om de definitieve versies uit te brengen. Zodra de nieuwe versies beschikbaar zijn, melden we dat op iCulture direct.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 27 maart: De update voor de Apple TV Remote-app is nu beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.