Apple TV 4K review bovenaanzicht.

Apple TV 4K met 64GB na maanden eindelijk uit voorraad leverbaar

Mocht je nog op zoek zijn naar de Apple TV 4K met 64GB aan opslag, dan is er nu goed nieuws. Dit model is na maanden van slechte levertijd eindelijk uit voorraad leverbaar. Maar wat waren nou de mogelijke redenen voor de slechte levertijd?

De Apple TV 4K verscheen afgelopen september als opvolger van de vierde generatie Apple TV. De Apple TV 4K verscheen in twee smaken: met 32GB en 64GB opslag. Al snel na de release bleek dat het model met 64GB slecht leverbaar was, met lange levertijden en onbekende beschikbaarheid. Zowel bij Apple zelf als bij andere webshops moest je goed zoeken naar het 64GB-model. Na maanden van slechte levertijd, blijkt dit model nu eindelijk op voorraad leverbaar.

Apple TV 4K 64GB eindelijk leverbaar

Mocht je de afgelopen maanden tevergeefs opzoek gegaan zijn naar het 64GB-model van de Apple TV 4K en je aankoop daarom uitgesteld hebben, dan kun je nu je slag slaan. Bij Apple zelf kun je de is de Apple TV 4K uit voorraad leverbaar (€219). Bestel je hem vandaag, dan heb je hem de volgende dag in huis. Wil je hem liever vandaag nog, dan kun je ook nog langs gaan bij de Apple Store Amsterdam, Haarlem of Den Haag. Ook in België is de levertijd inmiddels naar beneden bijgesteld. Bij andere winkeliers zien we hetzelfde gebeuren: zowel bij CoolBlue (€219) als bij Bol.com (€219) is het grootste model meteen beschikbaar.

Apple TV 4K met 64GB in Apple Store.

Maar hoe kon het toch dat dit model zo lang slecht leverbaar was? Apple heeft zelf nooit een reden gegeven voor de tekorten van de 64GB-versie. De enige logische verklaring zou zijn een combinatie van grote vraag gekoppeld met problemen bij de productie. Er speelden recent enkele tekorten in de markt van NAND-flashopslag, dus mogelijk trok Apple daarmee voor dit model aan het kortste eind. Ook het prijsverschil tussen het 32GB en 64GB-model zou een rol kunnen spelen, want voor maar €20 extra haal je het grotere model in huis. Hoewel de Apple TV verkoopcijfers in Nederland terugliepen, zou het zomaar kunnen dat meer mensen interesse hadden in dit model.

De Apple TV 4K is de nieuwste Apple TV die voorzien is van een extra krachtige chip die 4K-weergave mogelijk maakt. Ook ondersteunt dit model HDR voor betere kleuren op ondersteunende televisies. Het aanbod van 4K-films in de iTunes Store is de laatste tijd flink gestegen en ook op Netflix kun je veel 4K-series en films bekijken. YouTube op de Apple TV ondersteunt helaas nog altijd geen 4K-weergave. Wil je nog een Apple TV kopen? In onze Apple TV vergelijking vind je de verschillen tussen de modellen en opslagcapaciteit. Heb je al een Apple TV die je wilt upgraden, maar ben je niet helemaal zeker welke Apple TV je hebt? Bekijk dan ons overzicht van alle Apple TV-modellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2018, 11:03
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv 4k
Device Apple TV 4K

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.