Apple Store weet via app wanneer iPhone-gebruikers de winkel betreden

Apple Stores in de Verenigde Staten zien precies wanneer een bestellende klant met zijn iPhone de winkel binnenloopt. Op die manier kunnen ze de klant snel van dienst zijn.

Apple Store AppGa je naar een Amerikaanse Apple Store om een net bestelde iPhone of iPad op te pikken, dan weten winkelmedewerkers precies wanneer je bent gearriveerd. Met behulp van een speciale iPod touch-app kunnen winkelmedewerkers zien waar een hulpzoekende klant zich bevindt in de winkel. Is de bestelling gemaakt met de Apple Store iPhone-app, dan worden werknemers zelfs gewaarschuwd wanneer deze persoon de Apple Store binnenloopt.

Apple Store-medewerker Diego Aguirre liet aan de New York Times de speciale iPod touch-app zien die in de winkels wordt gebruikt. Het is voor Amerikaanse klanten mogelijk om een bestelling te plaatsen via de Apple Store-app en deze later in de winkel op te pikken. Hierdoor houdt de app ook de iPhone-gebruiker in de gaten, om vervolgens winkelpersoneel te waarschuwen wanneer hij de Apple Store betreedt. Heel erg populair is deze methode volgens Apple Store-medewerker Diego Aguirre nog niet: op Black Friday verschenen er slechts 16 klanten die op deze manier traceerbaar waren.

Het was al langer mogelijk voor Apple Store-bezoekers om hulp te vragen via een speciale iPad-app. Aguire liet aan de New York Times zien hoe hij aan de hand van een kaart precies kon zien waar de klant zich daarna in de winkel bevindt. Vervolgens kan een werknemer naar de klant gaan, of via de app een reactie schrijven. Het systeem zorgt ervoor dat werknemers niet constant achter klanten aan hoeven te spreken, aldus Aguire. Daar staat natuurlijk tegenover dat klanten wel in het bezit van een iPhone moeten zijn om gelokaliseerd te worden na het maken van een bestelling.

Het systeem werkt niet in de Nederlandse Apple-winkels, aangezien dit geen Apple Stores maar zelfstandige winkelketens zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2011, 13:27
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, gps, locatie

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.