Apple brengt iOS 5.1 uit voor ontwikkelaars en verwijst naar twee nieuwe iPads

In iOS 5.1 zijn twee nieuwe iPads opgedoken: één hiervan zou slechts een update van de iPad 2 zijn, terwijl de ander een volledig nieuwe iPad moet worden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ipad3,3Apple heeft vannacht de bètaversie van iOS 5.1 voor ontwikkelaars beschikbaar gesteld. Grote veranderingen voor de iPad en iPad 2 lijken niet in iOS 5.1 te zitten, maar meerdere gebruikers hebben in de code iets interessants gevonden: zo doken er twee nieuwe iPads op, waar Apple op dit moment mogelijk aan zou werken. Eén hiervan zou een volledig nieuw apparaat zijn, terwijl de ander slechts een kleine update is.


De nieuwe iPads dragen de codenamen iPad2,4 en iPad3,3. De cijfers in de codenamen zijn interessant, omdat Apple het cijfer voor de komma meestal verhoogt wanneer er sprake is van een totaal nieuw apparaat. Gezien de iPad 2 de codenaam iPad2,4 heeft, zou de iPad 2,4 een kleine update van het huidige model kunnen worden. De iPad3,3 zou een volledig nieuw apparaat zijn, net als de eerder ontdekte iPad3,1 en iPad3,2. Een versie-update van de iPad 2 lijkt logisch: eerder bleek nog dat de Amerikaanse provider Sprint een iPad met een WiMAX-ontvanger wil uitbrengen.

Wat er precies in de iPad 3 zal zitten moet nog blijken. Kijken we echter naar eerdere geruchten, dan zien we geregeld het retinascherm van de iPhone 4 en iPhone 4S voorbijkomen. Tot nu toe kreeg de iPad steeds een nieuwe Apple-processor, wat er op kan wijzen dat de Apple A6 zich in de volgende iPad 3 zal bevinden.

In de releasenotes van iOS 5.1 staan een aantal veranderingen, maar weinig hiervan lijkt grote toevoegingen of veranderingen aan te kondigen. Wel lijkt de API van Siri’s dicteerfunctie op de iPhone 4S iets te zijn aangepast. Het eerdere iOS 5.0.1 werd uitgebracht om de batterijproblemen veroorzaakt door iOS 5 op te lossen, maar maakte deze belofte slechts deels waar. Een volgende update zou volgens Apple de problemen verder oplossen. De kans bestaat dat iOS 5.1 deze oplossing biedt, maar gezien de firmware-update nog maar net uit is kunnen we dat nog niet zeggen.

Verdere codenamen in iOS 5.1 wijzen op een nieuwe iPhone en een nieuwe Apple TV. Die laatste draagt de codenaam J33, een code die doet denken aan de iPad 3’s J2-code.

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.