Apple Store Regent Street

Vernieuwde Apple Store Regent Street in Londen heeft geen glazen trap meer [foto’s]

Apple Store Regent Street gaat op 15 oktober open. De pers kon al even binnenkijken in de nieuwe winkel, die in nieuwe stijl met bomen is ingericht - zonder de bekende glazen trap.

De winkel aan Regent Street in Londen is één van de bekendste Apple Stores in Europa. Iedereen die in Londen is geweest is er wel eens binnengelopen. De afgelopen maanden kwam je echter in een bouwput terecht: Apple was druk bezig om deze flagship-store te moderniseren. Inmiddels is de klus af en de eerste belangstellenden mochten al even binnenkijken. Aanstaande zaterdag 15 oktober gaat de Apple Store officieel open.

Apple Store Regent Street

Apple Store Regent Street

Apple Store Regent Street

De Apple Store aan Regent Street was maanden gesloten. Terwijl bezoekers hun aankopen in de kelder moesten doen, werd boven hun hoofden gewerkt aan de nieuwe inrichting. Uiteraard met bomen, zoals we eerder bij de Apple Store Brussel hebben gezien. Engadget kon alvast rondkijken en ontdekte dat de glazen trap is weggehaald en vervangen door een mooie hal met veel natuurlijk uitziend licht. Ook zijn er overal zitjes met bomen.

Apple Store Regent Street

Apple Store Regent Street

De Regent Street Apple Store hoort nu thuis in het rijtje van opgeknapte winkels die volgens de nieuwe filosofie van Jony Ive en Angela Ahrendts zijn ingericht. De bekende glazen draaitrap is vervangen door twee normale trappen van Italiaans natuursteen. Een groot deel van de bovenverdieping werd eruit gesloopt, zodat de winkel ruimtelijker oogt. In vloeroppervlak is de winkel kleiner geworden, maar het ziet er wel fraaier uit. In plaats van grote logo’s op de ramen hangt er nu één (wat zielig uitziende) vlag met een gouden Apple-logo.

Apple Store Regent Street

Wat ook opvalt is dat de accessoires mooi langs de zijwanden zijn uitgestald, waarbij je veel keuze hebt. Terwijl je in de Nederlandse Apple Stores keuze hebt uit een stuk of zes Apple Watch-bandjes, waarvan de helft is uitverkocht, kun je in Regent Street kiezen uit bijna alle beschikbare modellen. De grote videomuur zagen we in Brussel ook. Op de bovenverdieping vind je ruimte voor workshops en sessies waarmee klanten hun nieuwe Apple-product leren gebruiken.

Apple Store Regent Street

Hieronder zie je de situatie zoals voorheen, met de Apple-logo’s op de ramen, de lage plafonds en de bovenverdieping.

Apple Store Regent Street oude situatie

In Apple’s nieuwe Campus 2 zullen sommige designkeuzes uit deze nieuwe Apple Stores ook terug te vinden zijn. Mocht je de tijd hebben: op zaterdag kun je om 10:00 uur lokale tijd aanwezig zijn bij de officiële heropening.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2016, 15:58
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, londen

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.