Apple Store gaat overstappen op papieren tassen

Apple gaat de bekende plastic tassen vervangen door papieren tassen, omdat dit beter voor het milieu is.

Apple Store plastic tasIedereen kent de plastic tassen die je bij de Apple Store krijgt. Ze zijn gemaakt van een dubbele laag plastic, zodat het tasje onderweg niet meteen scheurt. Maar er is verandering op komst: Apple heeft een notitie aan winkelpersoneel gestuurd met de aankondiging dat ze stoppen met de bekende plastic tasjes.

Papieren tassen

In plaats daarvoor komen nieuwe papieren tassen, gemaakt van 80% gerecycled materiaal. Hoe de nieuwe papieren tassen eruit komen te zien is nog niet bekendgemaakt, maar het zou kunnen lijken op de tassen die Apple eerder bij de verkoop van de Apple Watch gebruikte. Er zijn twee formaten: medium en large.

We’re committed to leaving the world better than we found it. One bag at a time. So on April 15, we’ll switch to paper shopping bags made from 80 percent recycled materials. These bags come in medium and large.

Papieren tas in de Apple Store

De verandering gaat in op 15 april. Als winkels nog plastic tassen op voorraad hebben, dan moeten ze die wel eerst opmaken voordat ze overstappen naar de papieren tassen. Medewerkers moeten tegenwoordig ook eerst vragen of klanten een tas willen, voordat ze er eentje pakken. Dit moet ervoor zorgen dat het totale aantal tassen dat in omloop komt, wordt teruggedrongen.

Apple Watch papieren tassen

Apple en het milieu

Apple legt de afgelopen tijd extra nadruk op milieuvriendelijke initiatieven. Dat was duidelijk te merken tijdens het laatste Apple-event: Apple’s topvrouw Lisa Jackson gaf een overzicht van alle initiatieven die momenteel gaande zijn. Volgens Jackson werkt 93 procent van alle Apple-activiteiten nu met duurzame energiebronnen, zoals zon en wind. Ook kregen we Liam te zien, een robotje dat in een paar seconden een iPhone uit elkaar kan schroeven, zodat de onderdelen gerecycled kunnen worden. Jackson kondigde toen al aan dat alle Apple-verpakkingen op termijn van papier zullen zijn.

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de eigen winkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores en België één, maar wereldwijd gaat het om honderden locaties. Ook heeft Apple de online Apple Store. Waar vind je de officiële Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.