‘Apple Store Den Haag opent op 14 juni 2014’ (update)

De Apple Store in Den Haag opent op 14 juni 2014 de deuren. Dit blijkt uit een brief verstuurd naar winkeliers in de Passage.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

den haag apple store 1De Apple Store in Den Haag zal op 14 juni 2014 openen. Dit vertelt Apple in een brief aan winkeliers, die is gezien door tipgevers van iCulture. De openingsdatum wordt ook gecommuniceerd naar bouwvakkers die aan de Apple Store werken. Apple heeft genoeg vertrouwen om de datum te communiceren, wat er op lijkt te wijzen dat de verbouwing al ver gevorderd is. Een winkelier in de Passage vertelde aan één iCulture-lezer dat Apple een architect heeft ingeschakeld om te helpen met de verdere afwerking en inrichting van de winkel. Ondertussen lijkt Apple ook druk bezig met het inhuren van nieuw personeel: eind januari vindt er een nieuw hiring event plaats in Amsterdam. In oktober 2013 vond er ook zo’n evenement plaats.


Meerdere winkeliers hebben het bestaan van de brief en de genoemde datum van 14 juni bevestigd. We werden echter verzocht om geen kopie van de brief te publiceren, omdat hieruit mogelijk de ontvanger kan worden afgeleid. Het is onduidelijk of de genoemde datum geheim moest blijven.

Update mei 2014: De genoemde datum van 14 juni lijkt niet te worden gehaald. Er zijn onverwachte vertragingen bij de verbouwing opgelopen en de trainingen voor het personeel zijn ook nog niet gestart. Bronnen melden dat de trainingen eind juli van start gaan en dat de Apple Store in augustus 2014 open gaat. Lees meer: .

De genoemde datum is in lijn met eerdere Nederlandse Apple Store-openingen: 14 juni is een zaterdag, dezelfde dag waarop de Apple Stores in Amsterdam en Haarlem werden geopend. Een opening in juni betekent dat de de iPhone 6 en nieuwe iPads die later dit jaar uitkomen gelijk in nieuwe Apple Store kunnen worden verkocht. Althans, als Apple de nieuwe iDevices wederom rond september en oktober presenteert.

De brief aan winkeliers is overigens bijzonder: Apple is altijd zeer geheimzinnig over de opening van nieuwe winkels. De openingsdatum van de Apple Store in Haarlem werd slechts een paar dagen van tevoren door Apple aangekondigd. De Apple Store in Den Haag bevindt zich echter in de Haagse Passage, een overdekt winkelcentrum met een paar andere winkels. Mogelijk hebben de winkeliers Apple verzocht om hen op de hoogte te houden van grote ontwikkelingen.

Er waren de laatste tijd vrij weinig geruchten over de Apple Store in Den Haag. Waarschijnlijk richtte Apple zich afgelopen najaar volledig op de Apple Store in Haarlem, die in december werd geopend. De Haagse winkel was eind vorig jaar wel om andere redenen in het nieuws: Apple had de kerstboom in de passage laten verwijderen, waardoor er rond de feestdagen protestteksten op de omheining rond het pand verschenen. Later werd de kerstboom alsnog in het winkelcentrum geplaatst.

iCulture blijft alle ontwikkelingen rondom de Apple Store in Den Haag in de gaten houden. Daarnaast zijn we uiteraard bij de uiteindelijke winkelopening aanwezig, zoals we ook waren in Amsterdam en Haarlem.

Tipgevers: @NatasjaO, -anoniem (bekend bij redactie)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.