NU.nl werkt aan NUpush: specifieke pushberichten ontvangen

NU.nl werkt aan NUpush, een iPhone-app waarmee je uitgebreid kan instellen welke pushberichten je wilt ontvangen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

NUpush iPhoneNieuwssite NU.nl gaat werken aan een iPhone-app of functie waarin je kan selecteren van welk nieuws je pushberichten wilt ontvangen. In de toepassing met de projectnaam NUpush geef je niet alleen je favoriete categorieën van nieuws aan, maar kan je ook aangeven van welk nieuws je wel en niet bent gediend. Zo volg je bijvoorbeeld nieuws over bekende Nederlanders, maar niet over Albert Verlinde. Met sliders geef je aan hoe belangrijk je onderwerpen vindt.


Op de conceptpagina van NUpush is verder te zien dat je het moment van de pushberichten kiest. Zo kan je ogenblikkelijk op de hoogte worden gehouden, maar kan je ook geattendeerd worden op een samenvatting van het nieuws in de avond. Het huidige idee hoeft niet representatief te zijn voor de uiteindelijke app.

NuLab winnaar Yvo SchaapNUpush werd zonet tot winnaar uitgeroepen bij de prijsuitreiking van NUlab, een project dat loopt vanaf november. Het werd bedacht door Yvo Schaap, die er 10.000 euro mee won. In totaal konden 150 deelnemers verschillende ideeën rondom NU.nl conceptualiseren om voor ontwikkeling in aanmerking te komen. Tien projecten kwamen door de selectie heen en drie projecten streden tegen elkaar in de finale, om daadwerkelijk uitgewerkt te worden.

Meer app-ideeën

Ook een ander idee dat meedeed in de finale was een app: NUhier. NUhier zou een applicatie worden waarin je verslag kan doen van klein nieuws in de omgeving, dat vervolgens gelezen kan worden door andere gebruikers van de app. Behalve lokaal nieuws zouden gebruikers ook geruchten kunnen opvoeren, als lokale klokkenluiders. Een andere idee voor een applicatie die eerder afviel was bijvoorbeeld NUwakker van Tim van Asch. Een toepassing die je wakker maakt naar aanleiding van het weer en je afspraken, natuurlijk met de nieuwsberichten van NU.nl om mee op te staan.

De winnaar van NUlab zal vanaf nu worden uitgewerkt tot een volledig functionerende applicatie. Wanneer die daadwerkelijk op elke iPhone geïnstalleerd kan worden, is onbekend. Later dit jaar start een volgende reeks van NUlab.

Foto: Brechtje de Leij

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 juli 2014 om 23:38
Categorie
Apps
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.