apple-store-workshop

Apple Store-app komt naar België en voegt tweestapsverificatie toe

De Apple Store-app is nu ook in België te installeren. Bovendien is de app voorzien van tweestapsverificatie en verbeterde Touch ID.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

De eerste Belgische Apple Store komt eraan – en dat betekent, dat de Apple Store-app eindelijk ook te downloaden is in België. Vanaf vandaag is het zover. Vooruitlopend op de Apple Store Brussel heeft Apple alvast de officiële winkelapp uitgebracht in België. Er zitten bovendien verbeteringen in, die ook voor Nederlandse gebruikers interessant zijn.

apple-store-workshop

Nu de Apple Store-app ook in België te downloaden is, kunnen Belgische gebruikers eindelijk profiteren van de gratis apps die je daarmee kunt downloaden. De nieuwste gratis app is Sky Guide: View Stars Night or Day, een app die normaal €1,99 kost. Hiervoor zul je het land nog wel even op Nederland moeten zetten, omdat er nu nog geen Apple Store in België is. Dit doe je door naar Accounts te gaan en ‘Nederland’ te selecteren uit de lijst. Lees meer over hoe dit werkt in deze tip: Gratis iTunes-content downloaden via Apple Store-app.

In de app zijn ook al de bekende Belgische resellers zoals EasyM aanwezig. Meer over Apple’s plannen in België lees je in ons dossier Apple Stores in België.

Tweestapsverificatie

Zoals gezegd, er zitten ook verbeteringen in de app die voor alle gebruikers interessant zijn, ongeacht in welk land je woont. Die twee verbeteringen zijn:

  • Ondersteuning voor tweestapsverificatie.
  • Verbeterde ondersteuning van Touch ID om bestellingen en facturen te bekijken en producten te reserveren.

Apple Store versie 3.3 maakt het nog veiliger om te winkelen bij de Apple Store, omdat je ervoor kunt kiezen om zowel een wachtwoord als een verificatiecode in te voeren, voordat je een bestelling plaatst. Je moet dan wel tweestapsverificatie hebben ingeschakeld voor jouw Apple ID. Hoe dat werkt, lees je in de tip: Tweestapsverificatie instellen voor iCloud, Apple ID en iTunes. Na het activeren moet je het wachtwoord invoeren dat bij je Apple ID hoort, maar je moet ook een viercijferige pincode intoetsen, die je op een vertrouwd apparaat binnenkrijgt. Vaak zal dat dezelfde iPhone zijn waarop je de aankoop doet, maar het kan ook binnenkomen op een ander apparaat.

Verbeterde Touch ID

Ben je bang dat anderen makkelijk jouw aankopen kunnen zien, dan kun je in de app nu instellen, dat je via Touch ID moet bevestigen wie je bent. De bestelhistorie en de facturen van EasyPay (het afrekensysteem in de winkel) zijn op die manier afgeschermd. Je kunt bovendien voorkomen dat iemand anders namens jou producten kan reserveren bij de Apple Store. Voorheen moest je een pincode gebruiken, maar Touch ID maakt het weer net iets makkelijker.

Via de Apple Watch-app kun je ook de bestelhistorie zien, maar daarvoor heb je geen Touch ID nodig. De smartwatch moet echter wel om je pols zitten.

Tipgever: Andy

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2015, 15:37
Categorieën Apple, Apps
Onderwerp apple store

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.