Apple watch update

Hartslagsensor Apple Watch minder betrouwbaar door update-bug

Een bug in de laatste Apple Watch-update zorgt ervoor dat de hartslagsensor minder vaak je hartslag vastlegt. Een oplossing is niet bekend.

Apple watch updateDe Apple Watch meet bij sommige gebruikers veel minder vaak de hartslag, na het installeren van de recent verschenen Watch OS 1.0.1-update. Normaal gesproken wordt je hartslag eens per tien minuten door de Apple Watch gemeten, maar na het installeren van de update duurt het soms een uur totdat je hartslag weer wordt vastgelegd. Het is nog onbekend bij hoeveel mensen dit probleem speelt en wat Apple er aan gaat doen.

Door de bug wordt je hartslag nog maar sporadisch door de Apple Watch gemeten. Soms duurt het een half uur of driekwartier totdat je hartslag wordt bekeken door het horloge en in soms loopt de tijd zelfs op tot één uur. Je kan zien of jij ook last hebt van dit probleem, door op de iPhone de Gezondheid-app te openen en hierin je hartslagmetingen te openen. In de app staat vermeld wanneer je hartslag precies is gelogd door de Apple Watch.

Inmiddels hebben meerdere gebruikers het probleem gemeld op Apple’s supportforums en de forums van MacRumors. Hoewel we er van uitgaan dat een latere update probleem zal oplossen, heeft Apple de bug nog niet officieel erkend.

Apple heeft in Watch OS 1.0.1 de Nederlandse taal toegevoegd aan de Apple Watch, waardoor Siri nu ook in het Nederlands te gebruiken is. Daarnaast zitten er een aantal andere talen en verbeteringen in de nieuwe software-update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2015, 7:19
Categorie iOS
Onderwerpen apple watch, watchos

watchOS

watchOS is het besturingssysteem van de Apple Watch. Ontdek in dit overzicht de nieuwste functies en tips, zodat je meer uit je Apple TV haalt!

watchOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.