‘iOS 9 krijgt ondersteuning voor App Links’

Apple gaat in iOS 9 vermoedelijk App Links toevoegen, waarbij je vanuit apps kunt deeplinken naar andere apps.

applinksEr zijn aanwijzingen dat iOS 9 ondersteuning krijgt voor App Links. Daarmee wordt het mogelijk om specifieke linkjes direct te openen in een andere app die op je iPhone of iPad staan. Facebook kondigde een jaar geleden een soortelijke manier aan om te deeplinken naar andere apps, eveneens onder de naam App Links. Het wordt al gebruikt door Spotify, Mixcloud en tekstverwerker Quip. Ook Mailbox maakt er gebruik van.

De App Links die Apple in iOS 9 mogelijk gaan maken, staan los van Facebook, maar zijn wel handig voor ontwikkelaars. Op de website applinks.org kun je lezen wat het voordeel is: je kunt tussen verschillende platformen en tussen verschillende apps linkjes uitwisselen.

Linken op een mobiele telefoon is veel ingewikkelder dan linken op het web. Klik je op een linkje in een mobiele app, dan weet je eigenlijk niet wat er gaat gebeuren. En als je mensen van de ene naar de andere app wil doorsturen, waar komen ze dan terecht? Waarschijnlijk op het homescreen van de app, maar dat is niet altijd ideaal. Met App Links kun je veel gerichter linken. Wie de uitleg bij applinks.org wat te ingewikkeld vindt, kan ook deze supportpagina bij Facebook doorlezen. Daar is te lezen, dat je bestaande webcontent vindbaar kunt maken voor mobiele apps, door App Links toe te passen.

app_links

De nieuwe functie werd ontdekt door een aantal twitteraars:

Ze verwijzen naar een pagina op GitHub, waar de volgende tekst te vinden is:

#if __IPHONE_OS_VERSION_MIN_REQUIRED >= 90000
#define HAVE_APP_LINKS 1
#endif

Voorbeeld: linken naar een app

Hoe zo’n App Link zou kunnen werken, is te zien op de afbeelding hieronder. Je leest in een tweet de tekst ‘Get the Path app’. Je klikt erop en wordt vervolgens doorgestuurd naar de App Store, waar je op de juiste pagina terechtkomt. Bij Apple’s eigen software werkt dat al, maar externe ontwikkelaars hebben nog niet de mogelijkheid om gebruikers door te sturen naar een specifiek scherm binnen een app.

twitter-path-app-links

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2015, 22:14
Categorie iOS
Onderwerpen developers, ios 9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.