Apple Store stopt met verkoop Jawbone Up en Nike FuelBand

Apple verkoopt niet langer de Nike FuelBand en Jawbone Up in de Apple Store. De activiteitentrackers concurreren met de Apple Watch.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Jawbone UpApple is gestopt met de verkoop van fitnesstrackers zoals de Jawbone Up en Nike FuelBand. Dit ontdekte Re/code. De accessoires concurreren met functies van de Apple Watch, wat betekent dat Apple ze niet meer wil aanbieden.

De Jawbone Up en Nike FuelBand zijn inmiddels verwijderd uit de Nederlandse online Apple store. De enige uitzondering is de Jawbone Up Move, die op het moment nog in de online winkel staat. Verwachting is dat deze binnenkort ook zal verdwijnen. Amerikaanse fysieke winkels hebben de trackers uit de schappen gehaald, en hetzelfde zal vandaag waarschijnlijk gebeuren in de Apple Stores in Amsterdam, Haarlem en Den Haag.

De Jawbone Up en Nike FuelBand laten je bijhouden hoeveel je op een dag beweegt en geven dit door aan een bijbehorende iPhone-app – een functie die ook op de Apple Watch zit. Apple duldt in de Apple Store geen concurrentie en is daarom gestaakt met de verkoop van de activiteitentrackers. Zowel Jawbone als Nike hebben eerder hun apps bijgewerkt, waardoor het mogelijk is om ook zonder tracker je bezigheden bij te houden. Nike maakte eerder bekend te willen stoppen met trackers.

In 2014 verdwenen ook de Fitbit-trackers uit de Apple Store. Mogelijke reden daarvoor was HealthKit: Fitbit weigerde Apple’s nieuwe gezondheidsplatform te ondersteunen, terwijl Nike en Jawbone dit wel deden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2015, 15:27
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple store, jawbone, nike

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.