Nokia HERE Maps logo

Nokia HERE Maps weer terug op iPhone

Nokia HERE Maps is weer voor iPhone beschikbaar. De navigatie-app kenmerkt zich door zijn online en offline maps.

Nokia HERE Maps logoNokia HERE Maps, een van de beste navigatie-apps voor Android en Windows Phone, is eindelijk weer voor de iPhone beschikbaar. De gratis applicatie kenmerkt zich door een uitgekiende ondersteuning van zowel online als offline maps. Zo hoef je niet per se een dataverbinding te hebben als je in het buitenland navigeert.

De Android-versie van Nokia HERE Maps heeft inmiddels meer dan 4 miljoen downloads genoteerd. De app ging half februari eindelijk uit beta, waarbij het ontwikkelteam ook verklapte dat een iOS-versie aanstaande was. HERE Maps is een echte concurrent voor Apple Maps en Google Maps, met volledige turn-by-turn route-instructies, gesproken straatnamen, OV-informatie voor 950 steden wereldwijd en een stand voor wandelroutes. Via Collections leg je favoriete points-of-interest aan, die je op alle apparaten of de HERE-website kunt terugzien. De app ondersteunt ook live file-informatie in meer dan 40 landen en Nokia is druk bezig om over te schakelen op real-time OV-informatie.

Nokia HERE Maps

Wat HERE Maps zo interessant maakt is dat het heel eenvoudig is om over te schakelen van de online stand naar de offline stand, waarin alle kaarten en route-informatie op je toestel wordt opgeslagen. Handig voor gebieden met slechte ontvangst, als je een kleine databundel hebt, of als je naar het buitenland gaat. Nokia heeft de kaarten in 150 landen en steden opgedeeld. Na gebruik kun je de kaarten weer wissen om ruimte vrij te maken. Maak je gebruik van offline kaarten en start je toch een dataverbinding, dan haalt de app automatisch nieuwe relevante informatie (zoals file-informatie) op.

Overigens was HERE Maps al eerder op de iPhone beschikbaar, maar bij de introductie van iOS 7 in 2013 bleek de app niet goed meer te werken, waarna Nokia de app terugtrok uit de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2015, 8:55
Categorie Apps
Onderwerpen Navigatie, nokia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.