Pixelboard voor iPad.

Met Pixelboard voor de iPad kun je samenwerken op een digitaal schrijfbord

Een whiteboard is een handig hulpmiddel, maar je moet er wel voor bij elkaar zitten. Met Pixelboard hoeft dat niet meer, want met de app werk je met negen mensen samen aan een digitaal whiteboard.

Een whiteboard is een handig hulpmiddel om plannen te maken of om dingen uit te leggen aan collega’s of mede-studenten. Het nadeel van zo’n schrijfbord is dat je daardoor altijd bij elkaar in de buurt moet zijn. Pixelboard (link) is een nieuwe app en is een soort digitale versie van zo’n whiteboard. Met de app kun je in real-time samenwerken.

Real-time samenwerken met Pixelboard

Pixelboard laat je met een aantal simpele tools een digitaal whiteboard gebruiken. Je hebt een stift tot je beschikking die je in drie diktes kunt gebruiken. Je kunt daarbij kiezen uit negen kleuren en als je ook een Apple Pencil hebt, dan kun je deze gebruiken om makkelijker te tekenen en de dikte te bepalen aan de hand van hoe hard je op het scherm drukt. Met een gum en een terug- en vooruitloop kun je wijzigingen aanbrengen. Er is daarnaast ook een handige tool waarmee je dingen kunt aanwijzen of omcirkelen. Deze Gesture-tool verdwijnt na enkele seconden weer, dus staat nooit in de weg.

Pixelboard voor iPad.

Het handige van deze app is dat je ermee kunt samenwerken met andere gebruikers. Je kunt in totaal met negen mensen tegelijk aan een whiteboard werken door ze uit te nodigen via een speciale link. Om het samenwerken goed te laten verlopen, moet je wel zorgen dat enkele instellingen van je router goed staan. Zo is Universal Plug and Play (UPnP) of NAT Port Maping Protocol vereist om de wijzigingen in real-time te laten verschijnen en het samenwerken vlekkeloos te laten verlopen.

Samenwerken met Pixelboard Pro.

In totaal kun je drie verschillende whiteboards tegelijk beheren, waardoor je dus niet gebonden bent aan een enkel plan of idee. Door in en uit te zoomen kun je heel veel tekst en tekeningen kwijt, dus er is genoeg ruimte om alles te kunnen bespreken. De gratis versie van Pixelboard laat je slechts alleen gebruikmaken van de app, zonder de Gesture tool. De betaalde versie kost momenteel €10,99 en biedt alle eerder besproken opties. Je kunt de uitgebreide versie 14 dagen gratis proberen om te kijken of het iets voor jou is.

Via: iMore

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2017, 13:33
Categorie Apps
Onderwerp productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.