iCloud account login

Apple laat je app-specifiek wachtwoord voor iCloud instellen

Apple laat je vanaf vandaag app-specifieke wachtwoorden maken voor programma's, zodat je ook hierin tweestapsverificatie goed kunt benutten.

iCloud account loginHet wordt vanaf vandaag mogelijk om app-specifieke wachtwoorden in te stellen voor je iCloud-account. Dit heeft Apple verteld in een e-mail aan iCloud-gebruikers. De speciale wachtwoordbeveiliging werkt in combinatie met tweestapsverificatie.

Apple beloofde eerder dat app-specifieke wachtwoorden vanaf 1 oktober werden ingevoerd, maar de functie werd uitgesteld. In de verstuurde e-mails bevestigt Apple dat de beveiligingsmethode vandaag eindelijk wordt ingevoerd. Bij ons staat de optie inmiddels ook op de Apple ID-website. Het gebruik van de wachtwoorden is één van de beloofde maatregelen om de beveiliging van iCloud aan te scherpen.

Apple ID app specifiek wachtwoord

Je kunt een app-specifiek wachtwoord aanmaken door in te loggen op appleid.apple.com. Daar ga je naar Wachtwoord en beveiliging en kies je de optie voor app-specifieke wachtwoorden. Je vult in voor welke applicatie het wachtwoord bedoeld is waarna je hem genereert. Er verschijnt dan een uniek wachtwoord op het scherm wat je kunt invullen in het betreffende programma.

De app-specifieke wachtwoorden zijn te gebruiken in combinatie met tweestapsverificatie. Deze eerder besproken beveiligingsmethode laat je een iCloud-account afschermen met behulp van een speciale authenticatiecode. In programma’s zoals Outlook en Thunderbird is echter geen veld om deze code in te voeren, waardoor je niet met tweestapsverificatie kunt inloggen. Dat lost Apple met de app-specifieke wachtwoorden op: deze wachtwoorden kun je invullen in het gewone wachtwoordveld. Je kunt een app-specifieke toegangscode eenmalig gebruiken. Omdat je het wachtwoord enkel kunt aanmaken door op de Apple ID-website in te loggen met tweestapsverificatie, blijft je iCloud-account beveiligd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2014, 10:17
Categorie Diensten
Onderwerp icloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.