re-camera-htc

HTC RE-camera en Zoe-app komen naar de iPhone

HTC heeft de RE-camera en de Zoe-app aangekondigd. Beide zijn ook geschikt voor iPhone-gebruikers die actiefoto's en video's willen maken en onderling delen.

re-camera-htcHTC heeft vannacht tijdens een persbijeenkomst in New York aankondigingen gedaan, die ook voor iPhone-gebruikers interessant zijn. De nieuwe RE-camera ziet eruit als een periscoop en wordt een concurrent van de GoPro-actiecamera’s. De RE-camera werkt samen met de iPhone, bijvoorbeeld om de instellingen te regelen. Daarnaast komt HTC’s sociale netwerk Zoe beschikbaar op de iPhone. Met Zoe kun je video’s maken die bestaan uit foto’s, korte filmpjes en muziek. Vervolgens kun je ze delen met anderen. De app wordt later dit jaar in de App Store verwacht.


Eerlijk gezegd verwachten we niet dat HTC’s Zoe veel indruk zal maken op iPhone-gebruikers. Er is immers al genoeg keuze uit foto- en video-apps voor de iPhone en HTC is een naam waar je best omheen kunt. De smartphonefabrikant maakt toestellen die qua bouwkwaliteit vaak goed te vergelijken zijn met de iPhone, maar had de afgelopen jaren moeite om relevant te blijven. Android-gebruikers kopen liever een Samsung, dan de high-end toestellen van HTC. Maar met de RE-camera wisten ze de media toch weer te verrassen. Het idee is een beetje vergelijkbaar met de Sony QX-camera’s die in 2013 verschenen en waarmee je 18,2-megapixelfoto’s kon maken.

RE: grappige periscoop

De RE-camera van HTC heeft echter een heel andere insteek: het is een actiecamera (denk: GoPro) maar kan ook als normale camera gebruikt worden. Als je de RE vasthoudt met één hand steekt de lens als een periscoop naar buiten. Zo zou je bijvoorbeeld tijdens concerten kunnen filmen, terwijl je ondertussen op de iPhone de instellingen regelt.

htc-re-camera-vrouw

De camera is waterdicht (IPX57) en is daardoor bestand tegen waterstralen. Wil je ermee gaan duiken, dan heb je een aparte behuizing nodig. De camera heeft een CMOS-sensor van 16 megapixel en kan groothoekbeelden maken tot 146 graden. Je kunt er Full HD-video’s mee maken in een resolutie van 1920 x 1080 pixels en een framerate van 30 beelden per seconde. Slow motion-video’s in HD-kwaliteit zijn ook mogelijk, met een opnamesnelheid van 120 beelden per seconde (ter vergelijking: de iPhone 6 kan 240 beelden per seconde aan). Intern is 8GB opslagruimte aanwezig om de beelden op te slaan. Je kunt ze wegschrijven op een micro-SD geheugenkaartje of via WiFi Direct doorsturen naar je iPhone of Android-toestel.

HTC gaat losse accessoires verkopen om de RE-periscoop te bevestigen aan je fietsstuur, kleding of een statief. De batterij gaat 1 uur en 40 minuten mee, als je Full HD-video’s wilt schieten. Wil je deze nieuwe camera op je verlanglijstje voor de feestdagen zetten, dan zul je wat extra moeite moeten doen. Alleen in de VS zal de RE-camera nog voor de kerst te koop zijn voor 199 dollar. In Nederland is de RE pas begin 2015 verkrijgbaar voor de veel hogere prijs van 229 euro.

re-app-iphone

Alternatief voor GoPro?

De RE-camera richt zich op een wat ander publiek dan de GoPro actiecamera. Terwijl je bij de GoPro meteen denkt aan actiesporten zoals mountainbiken en raften, gaat het bij de RE meer om het vastleggen van concerten. HTC denkt dat de camera ook gezinnen met kinderen zal aanspreken. Vandaar dat de RE er op het eerste gezicht minder robuust uitziet en in meerdere kleuren te koop zal zijn: wit en oranje via de webshop van HTC, donkerblauw via winkelketen Best Buy. Net als bij de GoPro is er een hoofdband ($20) verkrijgbaar waarmee je de camera ook handsfree kunt gebruiken. Een externe batterij ($40) verlengt de batterijduur vierenhalf keer. En er is een zuignap ($25) waarmee je de RE op vrijwel elk glad oppervlak kan vastmaken. Maar het straalt niet de stoerheid en de sportiviteit uit, die je wel met GoPro associeert.

Een filmpje op de Nederlandse HTC RE-website geeft een indruk wat je er zoal mee kunt doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 oktober 2014 om 8:48
Onderwerp
Categorie
Accessoires
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.