Apple sluit opnieuw contract met grote boekuitgever: Perseus

Apple gaat ook boeken van Perseus uitbrengen op de iPad. Perseus is de grootste onafhankelijke uitgeverij in de VS, die boeken van 330 uitgeverijen distribueert.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

perseusPerseus heeft afgelopen week een overeenkomst met Apple getekend om boeken beschikbaar te stellen op de iPad. Ze zijn van plan om op 3 april al de eerste boeken beschikbaar te hebben. Perseus is een van de grootste onafhankelijke boekuitgevers ter wereld. Ze distribueren boeken van 330 kleinere uitgeverijen, waaronder Harvard Business School Press, Zagat en City Lights books. Ondertussen hebben vijf van de zes grootste uitgeverijen in de VS al een overeenkomst met Apple getekend. Amazon.com heeft juist moeite om de uitgeverijen binnenshuis te houden, ook al zijn ze momenteel goed voor 90 procent van de markt voor e-books.

Het grote voordeel van Apple ten opzichte van Amazon.com, is dat de uitgevers veel vrijer zijn in het kiezen van prijzen. Tegelijk zijn er ook veel kleinere uitgeverijen bang om met Apple te gaan praten, uit angst dat ze uit het distributienetwerk worden gegooid. Het kan nog een behoorlijke prijzen- en merkenoorlog worden, want Apple heeft zelf gezegd dat ze niet willen dat concurrenten de boeken voor een lagere prijs dan de iBooks-app verkopen. Terwijl uitgevers juist bekend staat om de lage standaardprijs van $9,99 voor bestsellers en nieuwe releases.

Tom Neumayr, woordvoerder van Apple, heeft de overeenkomst bevestigd. Topman David Steinberger van Perseus zei erover:

We’re working with Apple to make books from The Perseus Books Group and the independent publishers we represent available on the iBookstore starting on April 3. As the leading provider of distribution services for independent publishers, including digital distribution through our Constellation digital service, Perseus is thrilled to be making our books available on the iPad.

Perseus is volgens een insider onlangs ook naar Seattle is gevlogen, om daar te praten met Amazon.com. Maar daarover is (nog) niets naar buiten gebracht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2010, 23:43
Categorie Apps
Onderwerpen ebook, facebook, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.