Apple start met verkoop van losse iPhones met simlock (VS)

Apple verkoopt vanaf nu de iPhone weer zonder abonnement in de VS. Je kunt een Apple Store binnenlopen en zonder het tonen van ID een iPhone kopen. Maar er zit wel iPhone OS 3.1.3 met een simlock op en daar kom je niet zomaar vanaf.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone at&tApple is in de VS gestart met de verkoop van iPhones zonder verplicht abonnement van AT&T. Je kunt elke Apple Store of AT&T-telefoonwinkel binnenlopen om het toestel te kopen, zonder dat je identificatie hoeft te tonen. In de regels staat, dat de verkoop is beperkt tot één iPhone per klant per dag en er is nog een ander aandachtspunt: er zit een simlock op.
De prijzen zijn als volgt:

  • 8GB iPhone 3G: $499
  • 16GB iPhone 3GS: $599
  • 32GB iPhone 3GS: $699


De maatregel gaat per direct in. De toestellen worden verkocht met de nieuwste baseband, zodat je de simlock niet kunt verwijderen. Wel kun je redsn0w gebruiken om een jailbreak (tethered) uit te voeren.

Aanvulling van Paul: “Geen van de iPhones is te unlocken, aangezien ze allemaal de nieuwste baseband hebben. Alleen de iPhone 3G is met redsn0w te untethered jailbreaken. De iPhones 3GS zullen waarschijnlijk binnenkort met behulp van Greenpois0n (ook untethered) te jailbreaken zijn.”

Bij de eerste generatie iPhone was het ook mogelijk om de iPhone zonder abonnement te kopen. Officieel was het na aankoop verplicht om bij aankomst thuis een tweejarig abonnement van AT&T af te sluiten, maar niemand werd ertoe gedwongen. Daardoor verdwenen veel iPhones naar het buitenland. Vanaf de iPhone 3G stelde Apple het afsluiten van een abonnement in de winkel verplicht. Daardoor kwam er een einde aan het ‘shoppen’ van een iPhone in de VS en er kwam ook een einde aan de iPhone-luchtbrug die tussen de VS en Nederland was ontstaan, waarbij mensen met koffers vol iPhones naar Nederland vlogen. Nu Apple het afsluiten van een abonnement niet meer verplicht stelt, zal die handel pas weer op gang komen als er een unlock voor de 3.1.3 firmware beschikbaar komt.

Waarom Apple nu deze keuze heeft gemaakt is nog even onduidelijk. Maakt Apple de magazijnen leeg voor een nieuwe iPhone? Of denken ze het kat-en-muisspel met unlockers definitief te hebben gewonnen?

De memo aan het personeel is hieronder te zien:
apple verkoop losse iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2010, 12:08
Categorie Providers
Onderwerpen apple, usa, verenigde staten, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.