iPhone-applicaties cadeau geven nu mogelijk in iTunes

Apple heeft de voorwaarden met betrekking tot geschenken gewijzigd.

app schenkenVoor het eerst is het mogelijk om een applicatie cadeau te doen in iTunes. Bij muzieknummers was dat al langer mogelijk, maar bij iPhone-applicaties niet. Wilde je een navigatie-applicatie of een leuke game weggeven, dan kon dat alleen door iTunes-tegoed over te maken, in de hoop dat de ontvanger het geld ook daadwerkelijk aan de applicatie zou besteden. Dat is nu veranderd. Wanneer je met je rechtermuisknop op de koopknop in iTunes klikt, verschijnt er een menu met daarin de optie ‘Schenk deze app’. Zie je de optie niet, dan kan het helpen om even van App Store te wisselen (bijvoorbeeld naar de Amerikaanse en weer terug naar de Nederlandse).

De werkwijze is net als bij het weggeven van een muzieknummer: je moet je creditcard aanwenden om de applicatie cadeau te doen en kunt bijvoorbeeld geen iTunes giftcard of promocode gebruiken. Hieronder zie je de weergave zoals in de Nederlandse en Amerikaanse App Store:

schenk-app

De optie wordt beschikbaar als je inlogt met je iTunes-accountgegevens en de nieuwe voorwaarden accepteert (zie hieronder). Hierin staat onder andere dat de geschenkoptie niet beschikbaar is voor In App Purchases, In App Subscriptions (abonnementen), upgrades of aanschaf van een nieuwe versie van het iPod touch OS.

itunes voorwaarden geschenken

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2010, 20:53
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen cadeau, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.