Siri in iOS 11

Apple bundelt de krachten van de Siri- en machine learning-teams

Apple heeft twee van haar teams gecombineerd, in de hoop op een betere samenwerking en uitgebreidere functies voor gebruikers. De teams van Siri en machine learning werken nu nauw samen, onder leiding van een voormalig Google-topman.

Afgelopen voorjaar werd bekend dat Apple voormalig Google-topman John Giannandrea in dienst heeft genomen. Giannandrea is gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie en vanaf nu heeft hij bij Apple de leiding over het nieuwe Machine Learning-team. Dit team is samengevoegd met het Siri-team, dat voorheen onder leiding stond van Craig Federighi.

Machine learning en Siri-teams gebundeld

De afgelopen tijd zet Apple zicht steeds meer in voor machine learning. Hierdoor wordt je toestel slimmer en proactiever, dankzij kunstmatige intelligentie en Deep Learning. Feitelijk komt dit erop neer dat je iPhone steeds beter weet wat je wil en dat Siri ook slimmer wordt en beter reageert op jouw vragen. Elk jaar zien we dan ook verbeteringen voor Siri en dit jaar krijgt de assistent meer vrijheid dankzij de Siri Shortcuts.

Om de mogelijkheden nog verder uit te bouwen, is er geschoven in Apple’s eigen organisatie. De teams van Siri, CoreML, machine learning en kunstmatige intelligentie zijn nu samengevoegd onder leiding van John Giannandrea. Hij werkte bij Google onder andere aan Gmail, de Google Assistant en andere zoekproducten. Met zijn expertise moet hij alle activiteiten van Apple op dit gebied een boost geven. Vanaf vandaag prijkt zijn naam dan ook op de organisatie-pagina van Apple.

John Giannandrea bij Apple.

De komende jaren gaan Giannandrea en zijn mensen aan de slag met alles wat met kunstmatige intelligentie te maken heeft. Het zal naar verwachting nog wel even duren voordat we iets gaan zien van de invloed van Giannandrea, maar het is desalniettemin een goed teken dat Apple meer focus legt op deze ontwikkelingen, zeker met de hevige concurrentie op dit gebied van onder meer Google en Amazon. Met Apple’s strenge focus op privacy zal dat ongetwijfeld een hele klus zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2018, 9:52
Bron Bron Techcrunch
Categorie Apple
Onderwerpen kunstmatige intelligentie, Siri
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.