Apple bundelt de krachten van de Siri- en machine learning-teams

Apple heeft twee van haar teams gecombineerd, in de hoop op een betere samenwerking en uitgebreidere functies voor gebruikers. De teams van Siri en machine learning werken nu nauw samen, onder leiding van een voormalig Google-topman.

Afgelopen voorjaar werd bekend dat Apple voormalig Google-topman John Giannandrea in dienst heeft genomen. Giannandrea is gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie en vanaf nu heeft hij bij Apple de leiding over het nieuwe Machine Learning-team. Dit team is samengevoegd met het Siri-team, dat voorheen onder leiding stond van Craig Federighi.

Machine learning en Siri-teams gebundeld

De afgelopen tijd zet Apple zicht steeds meer in voor machine learning. Hierdoor wordt je toestel slimmer en proactiever, dankzij kunstmatige intelligentie en Deep Learning. Feitelijk komt dit erop neer dat je iPhone steeds beter weet wat je wil en dat Siri ook slimmer wordt en beter reageert op jouw vragen. Elk jaar zien we dan ook verbeteringen voor Siri en dit jaar krijgt de assistent meer vrijheid dankzij de Siri Shortcuts.

Bekijk ook

Apple haalt Google's topexpert kunstmatige intelligentie in huis

Apple heeft John Giannandrea in dienst genomen, voormalig hoofd AI en zoeken bij Google. De man gaat werken aan het verbeteren van Siri en technologie voor zelfrijdende auto's.

Om de mogelijkheden nog verder uit te bouwen, is er geschoven in Apple’s eigen organisatie. De teams van Siri, CoreML, machine learning en kunstmatige intelligentie zijn nu samengevoegd onder leiding van John Giannandrea. Hij werkte bij Google onder andere aan Gmail, de Google Assistant en andere zoekproducten. Met zijn expertise moet hij alle activiteiten van Apple op dit gebied een boost geven. Vanaf vandaag prijkt zijn naam dan ook op de organisatie-pagina van Apple.

John Giannandrea bij Apple.

De komende jaren gaan Giannandrea en zijn mensen aan de slag met alles wat met kunstmatige intelligentie te maken heeft. Het zal naar verwachting nog wel even duren voordat we iets gaan zien van de invloed van Giannandrea, maar het is desalniettemin een goed teken dat Apple meer focus legt op deze ontwikkelingen, zeker met de hevige concurrentie op dit gebied van onder meer Google en Amazon. Met Apple’s strenge focus op privacy zal dat ongetwijfeld een hele klus zijn.

Bekijk ook

Apple start online tijdschrift over machine learning

Apple is een online magazine over kunstmatige intelligentie gestart. In Machine Learning Journal zijn resultaten van intern onderzoek te lezen.

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.