Firefox Lockbox

Firefox test nieuwe Lockbox-wachtwoordbeheerder voor iOS

iOS-gebruikers kunnen de nieuwe wachtwoordmanager Lockbox van Firefox gaan testen. Lockbox is een toepassing waarmee je wachtwoorden die je in de desktopversie van Firefox hebt opgeslagen ook op je iPhone en iPad kunt gebruiken.

Firefox Lockbox

Mozilla’s Lockbox is dus een soort iCloud Sleutelhanger met onderlinge synchronisatie tussen apparaten, maar dan bedoeld voor Firefox. Om er gebruik van te kunnen maken moet je wel eerst een Firefox Account aanmaken. Vervolgens log je met dit account in op je mobiele toestel, waarna de wachtwoorden toegankelijk zijn. De beveiliging werkt zowel met Touch ID als met Face ID en de data wordt met 256-bit versleuteld.

Lockbock is momenteel alleen beschikbaar in het Engels in bepaalde regio’s, waaronder Australië, Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk en Canada. Verdere uitrol volgt later. Er zou ook worden gewerkt aan een Android-versie.

Met Lockbox wil de organisatie je zover krijgen dat Firefox de standaard wachtwoordbeheerder op je iOS-toestel wordt. De toepassing lijkt vooral bedoeld voor mensen die nog geen aparte wachtwoordendienst zoals 1Password, Dashlane of LastPass hebben. Daar zit ook meteen het knelpunt om van Lockbox een succes te maken. Veel ervaren gebruikers hebben al een aparte wachtwoordenapp, terwijl onervaren gebruikers niet zo snel zullen meedoen aan een experimenteel programma van Firefox. De kans is groot dat ze helemaal geen aparte iOS-browser gebruiken, maar alleen Safari.

Firefox Lockbox

Mozilla werkt aan twee experimentele Test Pilot-functies voor mobiel gebruik. De ene functie is Lockbox, dat we in dit artikel bespreken. De andere functie is Notes By Firefox. Daarmee kun je notities synchroniseren tussen de browsers op de desktop en mobiele apparaten. De app zorgt ervoor dat de notities versleuteld worden en vervolgens op beide apparaten beschikbaar zijn. Deze Notes-functie lijkt erg op Google Keep, waarbij je notities op meerdere apparaten beschikbaar zijn.

Mozilla Notes synchroniseren

Beide functies zitten nog in de testfase en Mozilla noemt ze ‘experimenten’. Wel laat het zien hoe Mozilla nieuwe richtingen onderzoekt en meer wil zijn dan een traditionele desktopbrowser.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2018, 10:30
Categorie Diensten
Onderwerpen firefox, mozilla, wachtwoorden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.