Reclame banner in de App Store van iPhone 6s.

Apple toont reclame-popups voor iPhone 6s in App Store

Apple laat mensen met een oudere iPhone reclames zien van de nieuwste modellen. Deze popup verschijnt in de App Store en vereist een handeling om verder te kunnen winkelen.

Apple maakt op een nieuwe manier reclame voor de iPhone 6s. Mensen met een iPhone 5s of ouder die een bezoek brengen aan de App Store kunnen een pop-up reclamebanner van Apple verwachten. Om mensen met een oudere iPhone aan een nieuw toestel te helpen, laat Apple de nieuwe iPhone 6s zien.

Reclamebanner iPhone 6s alleen op oudere toestellen

Hoewel jijzelf misschien nog steeds dik tevreden bent met een iPhone 5s, vindt Apple dat het hoog tijd is voor een nieuwe iPhone. Mensen die de App Store bezoeken met een iPhone 5s of ouder, krijgen een beeldvullende reclamebanner te zien. Hierin wordt de iPhone 6s aangeprezen met daarin een knop naar meer informatie en een directe bestellink. Om verder te kunnen shoppen in de App Store, moet je de reclame wegtikken. Op Reddit klagen mensen over deze vervelende reclame.

Apple now displays popup ads for their products inside their own apps.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Apple reclame maakt voor haar producten in de App Store door middel van een popup. Als je de App Store regelmatig bezoekt, krijg je zo nu en dan een beeldvullende popup met een overzicht van Apple’s eigen gratis apps. Hierin krijg je het aanbod om deze apps te downloaden, mocht je ze nog niet hebben. Deze nieuwe reclame met de iPhone 6s gaat echter wel een stapje verder. Ben jij deze ietwat opdringerige reclame al tegengekomen?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2015, 13:08
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen app store, reclame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.