Albums delen met andere met Google Foto's.

Gedeelde albums en opruimfunctie Google Foto’s nu beschikbaar op iOS

Door de update van Google Foto's is het nu mogelijk om gedeelde albums aan te maken. Hierdoor deel je grote hoeveelheden foto's eenvoudig met een select aantal mensen. Ook de opruimfunctie is nu voor iOS beschikbaar.

Google Foto's icoon.Google heeft een update uitgebracht voor de Google Foto’s-app. Hierdoor is het mogelijk om complete fotoalbums met anderen te delen, zodat iedereen zelf foto’s kan downloaden en toevoegen. Daardoor wordt Google Foto’s een geduchte concurrent voor Apple’s iCloud-fotodelen. Ook is de eerder aangekondigde opruimfunctie toegevoegd en werkt Google Foto’s nu met Chromecast.

Deel foto’s met gedeelde albums
Dankzij de functie met gedeelde albums is het nu makkelijker om met Google Foto’s meerdere foto’s te delen met andere mensen. Omdat Google Foto’s beschikbaar is op allerlei apparaten, maakt het niet uit wat voor een toestel andere mensen hebben. De gedeelde fotoalbums van Google Foto’s werkt op iOS, Android en in de webbrowser. Iedereen die uitgenodigd is om deel te nemen met een gedeeld album, kan zelf foto’s downloaden en toevoegen. Zodra iemand een foto toevoegt, krijg je daarvan een melding.

Naast deze functie heeft Google nog meer toegevoegd aan de Google Foto’s-app. In november schreven we al over de opruimfunctie van Google Foto’s en met deze update is hij toegevoegd aan iOS. Als je in de instellingen op Ruimte vrijmaken tikt, scant Google Foto’s op dubbele exemplaren. Foto’s die al beschikbaar zijn in Google Foto’s, worden van de lokale opslagruimte van je toestel verwijderd. Hierdoor hou je meer ruimte op je toestel over. Bovendien is met deze update Chromecast-ondersteuning toegevoegd, waardoor je je foto’s en video’s op tv kunt laten zien.

Verschillen met iCloud-fotodelen
Google Foto’s is niet de enige app waarin je gedeelde fotoalbums aan kunt maken. Al enige tijd zit deze functie ook in iCloud onder de noemer iCloud-fotodelen. Je maakt in de standaard foto’s-app een gedeeld album aan en nodigt mensen uit. Vervolgens kan iedereen foto’s toevoegen, erop reageren of liken. Je kunt een album ook beschikbaar stellen op een openbare website via iCloud.com. Google Foto’s is echter op alle type apparaten mogelijk via bijbehorende apps, wat een voordeel is ten opzichte van iCloud-fotodelen. Tot slot kun je in Google Foto’s een onbeperkte hoeveelheid foto’s opslaan, terwijl je bij iCloud vast zit aan je gekozen abonnement met bijbehorende hoeveelheid opslagruimte.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2015, 14:58
Categorie Apps
Onderwerp google foto's

Google Foto's

Haal meer uit Google Foto's met deze handige tips. Google Foto's is de app waarmee je foto's kunt bewerken, synchroniseren met je online Google-opslag en meer.

Google Foto's

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.