Chromecast-audio

Chromecast Audio laat je nu muziek streamen in meerdere kamers

Een update voor de Chromecast Audio maakt het mogelijk om dezelfde muziek in meerdere kamers af te spelen. Het apparaatje ondersteunt nu ook muziek met een hoge resolutie.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Chromecast-audio

Als je een Chromecast Audio in een van je speakers hebt zitten, kun je vandaag op wat nieuwe functies rekenen. Fans van muziek in hoge kwaliteit en mensen die dezelfde muziek in meerdere kamers willen afspelen, opgelet!

Google stelt de nieuwe functies voor de Chromecast Audo vanaf vandaag beschikbaar via een automatische software-update. Dankzij de multiroom-functie kun je nu muziek in meerdere kamers tegelijk afspelen, net zoals je dat kunt doen met Sonos.

Chromecast Audio is alternatief voor Sonos en AirPlay

De Chromecast Audio is een klein cirkelvormig apparaatje dat je in de audiopoort van een speaker stopt. Vervolgens kun je onder meer met Spotify en Google Play Music al je muziek streamen naar de Chromecast Audio, zodat je ‘domme’ speaker draadloos muziek af kan spelen. Een alternatief voor Apple’s AirPlay dus, wat echter geen multiroom-ondersteuning heeft.

Met multiroom kun je een nummer op al je speakers tegelijk afspelen, al moet je dan wel een Chromecast Audio op iedere speaker aangesloten hebben. Na de update kun je Chromecasts groeperen, zodat je ze snel samen kunt selecteren.

Muziek in hoge kwaliteit
Daarnaast kan de Chromecast Audio nu ook muziek in hoge kwaliteit afspelen, wat betekent dat 96KHz en 24bit audio kan worden afgespeeld. Volgens Google ligt deze geluidskwaliteit boven dat van een CD.

Apps moeten de Chromecast Audio wel ondersteunen om er gebruik van te kunnen maken. Zo heeft Apple Music bijvoorbeeld geen Chromecast Audio-ondersteuning. De Chromecast Audio is vooral aantrekkelijk door de lage prijs van €39.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2015, 17:51
Categorie Accessoires
Onderwerp chromecast

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.