Apple-Pencil-teardown

Apple Pencil teardown toont piepklein, gevouwen moederbord

iFixit heeft nu zelfs de Apple Pencil stukje voor stukje uit elkaar gehaald. Wat gaat er schuil onder de witte behuizing van Apple's eerste stylus?

Apple-Pencil-teardown

Zodra Apple een nieuw product op de markt brengt, kunnen mensen niet wachten om het stukje voor stukje te ontleden. Ook de Apple Pencil valt blijkbaar in die categorie, nu iFixit het pennetje uit elkaar gehaald heeft. Wat gaat er schuil onder het witte oppervlakte, en hoe heeft Apple het voor elkaar gekregen om alle technische onderdelen in de dunne cilinder te proppen?


Tijdens het openmaken van de Apple Pencil (met een klein cirkelzaagje) ontdekt iFixit het kleinste moederbord dat ze ooit gezien hebben. Het mini-bord weegt maar 1 gram en is zelfs dubbel gevouwen om in de Pencil te passen.

https://www.iculture.nl/gids/apple-pencil/

Apple Pencil batterij

Een groot gedeelte van de Apple Pencil is gereserveerd voor de lithium-ion batterij van 0.329Wh en 3.82 volt. Met deze batterij moet de Apple Pencil het twaalf uur volhouden, terwijl de capaciteit maar vijf procent is van de iPhone 6s-accu. In het puntje van de Pencil zitten twee sensoren die vaststellen in welke hoek en op welke plek de Pencil op het scherm van de iPad Pro drukt.

Apple-Pencil-Teardown

Als je denkt aan het geweld dat iFixit moest gebruiken om de Apple Pencil open te krijgen, zal de repareerscore van 1 uit 10 je niet verbazen. Het dopje op de achterkant en de punt van de Pencil kunnen gemakkelijk vervangen worden, maar de rest van het accessoire is duidelijk niet bedoeld om gerepareerd te worden.

Productieproblemen met de Apple Pencil

Eerder deze week bleek dat Apple met productieproblemen kampt met de Apple Pencil, wat het beperkte aanbod van de pennetjes zou verklaren. In een video zagen we gisteren nog dat het knap lastig is om een Apple Pencil te breken als hij aan het opladen is in een iPad Pro.

Bekijk ook

Stresstest: Apple Pencil breekt niet zomaar af tijdens het opladen (video)

In een video is te zien hoe stevig de Apple Pencil is. Als je hem aan het opladen bent in een iPad Pro kost het heel wat moeite om het pennetje af te breken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.