Apple-Pencil-Stresstest

Stresstest: Apple Pencil breekt niet zomaar af tijdens het opladen (video)

In een video is te zien hoe stevig de Apple Pencil is. Als je hem aan het opladen bent in een iPad Pro kost het heel wat moeite om het pennetje af te breken.

Apple-Pencil-Stresstest
De Apple Pencil kun je gemakkelijk opladen door hem in de Lightningpoort van de iPad Pro te stoppen, al ziet dit er wel behoorlijk teer en breekbaar uit. Een YouTuber offert zichzelf op en test hoe stevig de Apple Pencil is als je hem op deze manier oplaadt.

Het is best lastig om aan een Apple Pencil te komen, omdat Apple met de nodige productieproblemen zou kampen. Gelukkig dus dat YouTuber Zach Straley de nobele taak op zich neemt om de stevigheid van de Pencil te testen.

Apple Pencil in iPad Pro opladen

De stylus van Apple kun je opladen door hem in de Lightning-ingang van de iPad Pro te steken. In de video is te zien dat het uiteinde van de Pencil heel wat geweld kan weerstaan, wat vooral komt door een speciale scharniertechniek die ervoor zorgt dat de Pencil wat ruimte heeft om heen en weer te bewegen als hij op een iPad aangesloten is.

Zoals je kunt zien zul je de Pencil dus niet zomaar afbreken als je er per ongeluk tegenaan stoot, al krijgt Straley het wel voor elkaar om de Pencil uiteindelijk te breken door stevige druk uit te oefenen op het arme pennetje.

In een interview legt Jony Ive uit waarom Apple toch een stylus voor de iPad gemaakt heeft. De Pencil is namelijk niet bedoeld als vervanger voor je vinger, maar een aanvulling die je alleen gebruikt om aantekeningen of tekeningen te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2015, 16:34
Categorie Accessoires
Onderwerp apple pencil

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.