Apple Pencil wordt geleverd met Lightning-adapter

De Apple Pencil zal worden geleverd met een speciale Lightning-adapter om op te laden. Daarnaast kun je ook opladen via de Lightning-poort onderaan de iPad Pro.

iPad-Pro-Apple-Pencil

De Apple Pencil (€109) zal worden geleverd met een speciale adapter om met een Lightning-kabel te kunnen opladen. Apple blijkt de plannen rondom de Pencil te hebben gewijzigd, want aanvankelijk was het idee dat je de Pencil alleen kon opladen via de Lightning-poort aan de onderkant van de iPad Pro.


Die manier van opladen is niet voor iedereen prettig, omdat er schade kan ontstaan aan de Lightning-poort van de iPad als je er bijvoorbeeld tegenaan sluit.

Daarom is er nu een tweede manier bij gekomen om de Apple Pencil op te laden: via een adapter. De nieuwe adapter sluit je aan op de Lightning-connector van de Apple Pencil. Vervolgens sluit je een standaard Lightning-kabel erop aan. Dit ziet er als volgt uit:

Apple Pencil adapter

Het bovenste topje van de Apple Pencil ziet er zo uit:

Apple-Pencil-Opladen

De iPad Pro ligt op schema om begin november in de winkel te liggen. Winkelmedewerkers van de Apple Store en AppleCare-medewerkers zijn momenteel bezig met een training die op 6 november moet zijn afgerond.

De iPad Pro gaat in Nederland en België €919 kosten voor het instapmodel met 32GB opslag en een Wi-Fi-functie. Het bijzondere van deze iPad is niet alleen dat hij veel groter is dan eerdere iPads, maar ook dat er een speciaal drukgevoelig scherm in zit waarop je kunt tekenen met de Apple Pencil. Daarnaast gaat Apple een Smart Keyboard en een Smart Cover verkopen voor de nieuwe tablet.

Apple Pencil

Apple Pencil is de tekenpen voor je iPad. Er zijn drie modellen: de eerste generatie (2015), tweede generatie (2018) en Apple Pencil met usb-c (2023). Na het koppelen met herkent de iPad kun je beginnen met notities maken en tekenen op het scherm. De iPad herkent elke beweging van de Apple Pencil en laat de lijnen realtime op het scherm zien. De Apple Pencil is oplaadbaar en is via Bluetooth verbonden met je iPad.

Apple Pencil

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.