iPad-Pro-Apple-Pencil

Apple Pencil wordt geleverd met Lightning-adapter

De Apple Pencil zal worden geleverd met een speciale Lightning-adapter om op te laden. Daarnaast kun je ook opladen via de Lightning-poort onderaan de iPad Pro.

iPad-Pro-Apple-Pencil

De Apple Pencil (€109) zal worden geleverd met een speciale adapter om met een Lightning-kabel te kunnen opladen. Apple blijkt de plannen rondom de Pencil te hebben gewijzigd, want aanvankelijk was het idee dat je de Pencil alleen kon opladen via de Lightning-poort aan de onderkant van de iPad Pro.


Die manier van opladen is niet voor iedereen prettig, omdat er schade kan ontstaan aan de Lightning-poort van de iPad als je er bijvoorbeeld tegenaan sluit.

Daarom is er nu een tweede manier bij gekomen om de Apple Pencil op te laden: via een adapter. De nieuwe adapter sluit je aan op de Lightning-connector van de Apple Pencil. Vervolgens sluit je een standaard Lightning-kabel erop aan. Dit ziet er als volgt uit:

Apple Pencil adapter

Het bovenste topje van de Apple Pencil ziet er zo uit:

Apple-Pencil-Opladen

De iPad Pro ligt op schema om begin november in de winkel te liggen. Winkelmedewerkers van de Apple Store en AppleCare-medewerkers zijn momenteel bezig met een training die op 6 november moet zijn afgerond.

De iPad Pro gaat in Nederland en België €919 kosten voor het instapmodel met 32GB opslag en een Wi-Fi-functie. Het bijzondere van deze iPad is niet alleen dat hij veel groter is dan eerdere iPads, maar ook dat er een speciaal drukgevoelig scherm in zit waarop je kunt tekenen met de Apple Pencil. Daarnaast gaat Apple een Smart Keyboard en een Smart Cover verkopen voor de nieuwe tablet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.