TarDisk-Pear

De TarDisk Pear vult opslagruimte van je MacBook aan

TarDisk Pear onderscheidt zich van andere externe geheugenkaartjes omdat het de opslagruimte op je MacBook naadloos uitbreidt, zonder dat je er omkijken naar hebt.

TarDisk-Pear

Geheugenkaartjes waarmee je de opslagcapaciteit van je MacBook uit kunt breiden kennen we al langer (denk aan Nifty), maar de Pear van TarDisk belooft meer dan dat. Door speciale software zorgt dit kaartje voor een ‘Hybrid Drive’ die samenwerkt met de ingebouwde harde schijf van de MacBook.

De TarDisk Pear is een klein kaartje dat je in de zijkant van je MacBook stopt en naadloos aansluit op de behuizing. Het sluit je kaartlezer zelfs zo goed af, dat de makers voorstellen om een bankpasje te gebruiken om de kaartlezer weer uit de MacBook te halen.

Combinatie van interne opslag en Pear
Wat de Pear vooral zo bijzonder maakt is dat je niet handmatig bestanden naar deze geheugenkaart hoeft te slepen om van de extra opslagruimte gebruik te maken: het combineert de interne hard drive met de opslagruimte op de kaart, zodat er voor jou als gebruiker niets verandert. Dit doet wel een beetje denken aan de manier waarop Fusion Drives werken.

Tardisk-Pear01

De software die nauw samenwerkt met de Pear bundelt de twee opslagplaatsen en wijzigt bovendien het pictogram van je Mac-geheugen, al kun je dit in de instellingen ook weer uitzetten. Een schrijver van MacWorld ging al met een exemplaar aan de slag en zegt tot nu toe geen problemen te hebben met snelheid van het openen en opslaan van bestanden. TarDisk zegt zelf dat de Pear wel invloed heeft op de batterijduur van je MacBook: deze zou op een sessie van zeven uur ongeveer vijf minuten nadelig kunnen zijn.

Maak wel even een backup
De TarDisk Pear is vanaf vandaag te koop in twee verschillende modellen: een 128GB voor $149 (135 euro) en 256GB voor $399 (364 euro). We hebben zelf nog geen exemplaar kunnen testen, en raden het dan ook aan om eerst een backup te maken van je gegevens als je besluit om een Pear in je MacBook te pluggen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 29 oktober: In een eerdere versie van dit artikel werd de term "intern geheugen" en/of opslaggeheugen gebruikt. Dit is nu gecorrigeerd naar het correcte "opslagruimte" om aan te geven dat het een uitbreiding is van je harde schijf.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2015, 19:55
Categorieën Apple, Mac & macOS
Onderwerpen geheugenkaart, macbook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.