Publieke versie tvOS vanaf nu beschikbaar, voegt App Store toe

Apple heeft zojuist de definitieve en publieke versie van tvOS voor de vierde generatie Apple TV beschikbaar gesteld. Deze voegt de App Store toe aan de developer kit-exemplaren die in handen zijn van ontwikkelaars.

Apple TV 4 met televisiescherm.Apple heeft vandaag de uiteindelijke versie van tvOS beschikbaar gesteld. Dat meldt ontwikkelaar @stroughtonsmith. Deze versie is de definitieve versie die ook aanwezig is op de Apple TV’s die vanaf vrijdag te koop zijn en rond het einde van de week geleverd worden aan vroege kopers. De update is voornamelijk bedoeld voor de ontwikkelaars met een developer kit van de vierde generatie Apple TV.

Publieke versie tvOS voegt App Store toe

De belangrijkste toevoeging van deze definitieve versie van tvOS is de toevoeging van de App Store. De App Store was op de developer kit-versies van de vierde generatie Apple TV nog niet aanwezig, maar wordt met deze update alsnog toegevoegd. Hierdoor wordt de developer kit-versie gelijkgetrokken met de modellen die straks verkocht worden. Andere nieuwe elementen of oplossingen van problemen zijn op dit moment nog niet bekend.

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/659824153395113985

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/659824680002539520

Bekijk ook

tvOS voor Apple TV: het complete overzicht

Alles over tvOS, de software waarop de Apple TV draait. Welke tvOS versies zijn er verschenen, wat zijn de algemene functies van tvOS en welke mogelijkheden heb je allemaal? Je leest het allemaal in dit tvOS-overzicht.

Mensen met een developer kit kunnen de update installeren door het benodigde firmwarebestand te downloaden en via iTunes met een usb-c kabel te installeren (hersteloptie). tvOS is het eerste besturingssysteem voor de Apple TV waardoor het mogelijk is om zelf apps te downloaden en installeren. Van grote Nederlandse partijen hoeven we op zeer korte termijn geen apps te verwachten, maar de eerst mogelijkheden worden wel onderzocht.

Bekijk ook

Tien Apple TV 4 games en apps om naar uit te kijken

De Apple TV 4 staat voor de deur, en daarmee ook de eerste apps voor tvOS. We zetten tien apps en games op een rijtje die onderweg zijn naar de nieuwe Apple TV.
Bekijk ook

Dit zijn de plannen van NOS, NPO, RTL en Pathé voor de nieuwe Apple TV

Hoe staan de grote Nederlandse omroepen en commerciële zenders tegenover de Apple TV 4? iCulture vroeg NOS, NPO, RTL en Pathé, maar ook NLZiet en Ziggo naar hun plannen voor een Apple TV-app.

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2015 om 22:16
Onderwerpen
,
Categorie
iDevices

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.