Apple TV 4 met televisiescherm.

Publieke versie tvOS vanaf nu beschikbaar, voegt App Store toe

Apple heeft zojuist de definitieve en publieke versie van tvOS voor de vierde generatie Apple TV beschikbaar gesteld. Deze voegt de App Store toe aan de developer kit-exemplaren die in handen zijn van ontwikkelaars.

Apple TV 4 met televisiescherm.Apple heeft vandaag de uiteindelijke versie van tvOS beschikbaar gesteld. Dat meldt ontwikkelaar @stroughtonsmith. Deze versie is de definitieve versie die ook aanwezig is op de Apple TV’s die vanaf vrijdag te koop zijn en rond het einde van de week geleverd worden aan vroege kopers. De update is voornamelijk bedoeld voor de ontwikkelaars met een developer kit van de vierde generatie Apple TV.

Publieke versie tvOS voegt App Store toe

De belangrijkste toevoeging van deze definitieve versie van tvOS is de toevoeging van de App Store. De App Store was op de developer kit-versies van de vierde generatie Apple TV nog niet aanwezig, maar wordt met deze update alsnog toegevoegd. Hierdoor wordt de developer kit-versie gelijkgetrokken met de modellen die straks verkocht worden. Andere nieuwe elementen of oplossingen van problemen zijn op dit moment nog niet bekend.

Mensen met een developer kit kunnen de update installeren door het benodigde firmwarebestand te downloaden en via iTunes met een usb-c kabel te installeren (hersteloptie). tvOS is het eerste besturingssysteem voor de Apple TV waardoor het mogelijk is om zelf apps te downloaden en installeren. Van grote Nederlandse partijen hoeven we op zeer korte termijn geen apps te verwachten, maar de eerst mogelijkheden worden wel onderzocht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2015, 22:16
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, tvos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.