Reacties voor: Apple wil slechtzienden de weg wijzen op straat

Apple heeft een systeem bedacht waarmee blinden en slechtzienden kunnen navigeren op straat en binnenshuis. Het maakt gebruik van smartphones, smartwatches en een soort staaf met sensoren.
Lees het complete artikel → Apple wil slechtzienden de weg wijzen op straat
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Klinkt als een handig systeem mocht je blind zijn en een Apple apparaat gebruiken. Hoewel het niet een hele grote doelgroep is die ze aanspreken hiermee, maar toch wel fijn dat ze iets als tegen antwoord proberen te krijgen op Microsoft.

  2. Origineel geplaatst door Coen
    Klinkt als een handig systeem mocht je blind zijn en een Apple apparaat gebruiken. Hoewel het niet een hele grote doelgroep is die ze aanspreken hiermee, maar toch wel fijn dat ze iets als tegen antwoord proberen te krijgen op Microsoft.

    Tegen antwoord proberen te krijgen op Microsoft?

  3. @Ro: ‘concurrerend product als tegenreactie’.

    Ik vind overigens dat dit niet de reden mag zijn om het te lanceren, maar om dat doelgroep op weg te helpen. Wel mooi als het kan.

  4. Ik zou liever zien dat apple kaarten wat gebruiksvriendelijker wordt voor blinden. Dan zou ik er ook meer gebruik van maken. Nu weet ik als blinde gebruiker niet als ik een fout traject volg. Het traject wordt automatisch aangepast, daarom niet altijd ten goede.

  5. Uitstekend initiatief dat Apple ook voor gelukkig ren kleine doelgroep smartfuncties bedenkt en ontwikkeld om mensen met een beperking zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren!

  6. bijna alle bblinden die ik ken hebben een iphone, dus wereldwijd gezien geen kleine doelgroep voor apple

  7. @Dieter Dhanyns: hopelijk dat apple de gebruikersgroep er goed bij betrekt voor feedback en door ontwikkeling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.