Intel 5G modems

‘Apple’s overnameplannen Intel 5G in vergevorderd stadium’

$1 miljard aan patenten
Apple heeft interesse om de 5G-activiteiten van Intel over te nemen. Het bedrijf zou er $1 miljard voor over hebben. Erg succesvol was Intel niet met het ontwikkelen van 5G-modems, maar het bedrijf heeft wel een gigantische collectie patenten.

‘Apple bijna rond over Intel 5G-overname’

Intel besloot enkele weken geleden om te stoppen met de ontwikkeling van 5G-modems, nadat Apple een overeenkomst met Qualcomm had gesloten. Meerdere partijen hebben interesse in Intel’s bedrijfsonderdeel dat modems maakte, waaronder Apple. Een overname betekent dat Apple minder afhankelijk wordt van externe partijen. Volgens The Wall Street Journal is Apple vergevorderd met gesprekken om de afdeling voor smartphone-modemchips over te nemen. Begin volgende week zou er al een akkoord bereikt kunnen worden. Daarmee krijgt Apple een collectie patenten in handen die rond de $1 miljard waard is.


Intel’s modemdivisie draait al jarenlang met verlies. Voormalig CEO Brian Krzanich dacht met 5G-modems een nieuwe inkomstenstroom te kunnen realiseren, naast de bestaande computerprocessoren. Maar de ontwikkeling liep niet zo voorspoedig als gedacht. Met het aantreden van de huidige CEO Bob Swan werd besloten om de ontwikkeling van smartphone-modems vaarwel te zeggen, zodat Intel zich weer kan richten op activiteiten waarin ze wel voorop lopen.

Intel 5G modems

De gesprekken met Apple zouden met tussenpozen al een jaar gaande zijn. Na de deal met Qualcomm lag het een tijdje stil, om vervolgens weer verder te gaan. Sinds de iPhone 7 maakt Apple gebruik van Intel-modems. Rond die tijd ontstond er ophef omdat de Intel-modems trager zouden zijn dan die van Qualcomm. De komende jaren zal Apple nog gebruik maken van Qualcomm-chips, maar het plan is om zelf 5G-modemchips te ontwikkelen vanuit San Diego, waar uiteindelijk 1.200 mensen aan de slag moeten gaan. Het kan nog wel een paar jaar duren voordat de eerste Apple 5G-chips van de band rollen, maar de overname van Intel’s activiteiten kan de ontwikkeling versnellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5G

5G is de nieuwste generatie van het mobiele datanetwerk. Het is de opvolger van 4G en heeft over het algemeen een beter bereik met hogere snelheid. Er zijn meerdere versies van 5G, die gebruikmaken van verschillende frequenties van (Nederlandse) providers. In Nederland wordt anno 2021 nog de beperkte versie van 5G gebruikt, waarbij de verbetering in internetsnelheid nog niet heel groot is. De iPhone 12-serie en de nieuwste iPad Pro 2021 werken met 5G en ook toekomstige modellen krijgen ondersteuning. Het 5G-modem is gemaakt door Qualcomm, maar ook Apple werkt aan een eigen modem voor iPhones. Lees hier alles over 5G-netwerken, 5G-providers en meer.

5G
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.