Apple AR-bril concept door iDropNews en Martin Hajek: scherm

‘Apple’s augmented reality-bril bedien je met gezichtsuitdrukkingen’

De augmented en virtual reality-headset waar Apple aan zou werken, bedien je mogelijk met je ogen, hoofdbewegingen en gezichtsuitdrukkingen. Apple legt uit hoe de AR-bril werkt.

Er heerst nog altijd een groot mysterie rondom het project van Apple’s AR-bril. Er is in al die jaren nog steeds geen concreet product aangekondigd en het is daarom ook nog onduidelijk of de bril er überhaupt wel komt. Toch lijkt het erop dat we nu een kijkje hebben in hoe deze AR-bril werkt. In een patent genaamd Display System Having Sensors omschrijft Apple wat de mogelijkheden zijn. Het patent is in maart ingediend, maar is nu pas openbaar geworden.

‘Bediening van Apple’s AR-bril met hoofdbewegingen en gezichtsuitdrukkingen’

In het patent is te lezen dat je de bril op je hoofd zet. De headset is uitgerust met allerlei sensoren die verschillende dingen kunnen meten. Door te kijken naar de stand van je ogen, je gezichtsuitdrukking en bewegingen van je hoofd, kan de bril allerlei virtuele content in de echte wereld plaatsen. Omdat de bril met camera’s je gezicht niet kan zien terwijl je hem draagt, werken de sensoren samen om zo een beeld van je gezicht samen te stellen. Zo zou de bril de stand van je wenkbrauwen en kaken kunnen herkennen.

AR-bril bediening in een patent.

De bril heeft volgens het patent wel meerdere camera’s die beelden van je omgeving in hoge kwaliteit kan waarnemen. Hierdoor krijg je door de bril een virtuele versie van je daadwerkelijke omgeving te zien. In combinatie met de sensoren om je gezichtsuitdrukkingen te meten, kan er zo allerlei extra informatie via de bril getoond worden. Denk bijvoorbeeld aan navigatie-instructies tijdens het wandelen, waarbij de beelden meebewegen met je ogen.

AR-bril sensoren in patent.

Onlangs kwam in het nieuws dat Apple de ontwikkeling van de AR-bril gestaakt zou hebben en dat het team overgeplaatst is naar andere projecten. Deze informatie was afkomstig van bronnen bij de productieketen, maar het is lastig in te schatten in hoeverre dit klopt. In ieder geval kijken experts uit de augmented reality-industrie uit naar Apple’s AR-bril, ook al is er dus nog niks concreets aangekondigd.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple staakt ontwikkeling van AR-bril'

Apple zou zijn gestopt met de verdere ontwikkeling van de AR-bril, zo meldt een bron vandaag. Er waren de afgelopen jaren meermaals geruchten over Apple's eigen augmented reality-bril.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.