apple-music-beats-one-logo

Radio-tabblad voor Apple Music nu al in iOS-beta’s – maar je kunt er nog niks mee

Apple Music komt steeds dichterbij. Het speciale Radio-tabblad is nu ook te zien in de beta-muziekapp in iOS 8.4 en iOS 9.

Apple Music gaat officieel pas op 30 juni van start, maar het lijkt er op dat betagebruikers van iOS 8.4 en iOS 9 een steeds groter voorproefje krijgen. Afgelopen week dook Apple Music bijvoorbeeld al op in de iOS-beta, waardoor we de Nederlandse prijzen van de muziekdienst al weten. Nu is er nog een functie beschikbaar gesteld voor betatesters. Start je de Muziek-app op, dan krijg je het gloednieuwe Radio-tabblad te zien.

iOS 8.4 music radio

Radio in Apple Music 30 juni te gebruiken

Op het moment is het Radio-tabblad nog wat leeg: je ziet bovenaan een aantal kanalen voorbijkomen in grote illustraties, met daaronder een lijst van alle beschikbare stations. Deze online radiostations spelen echter niet af als je er op tapt – ze werken waarschijnlijk pas op 30 juni, als Apple Music voor iedereen beschikbaar komt.

Amerikaanse betatesters zien in het overzicht ook Beats1 alvast staan – een online radiokanaal dat zal worden beheerd door beroemde dj’s. Een radiokanaal dat voor Nederlanders nog niet wordt getoond. Betekent het dat Beats1 in eerste instantie nog niet naar Nederland en België zal komen? Mogelijk richt Apple zich eerst op gebieden waar alleen Engels wordt gesproken. Een goede mogelijkheid, maar we houden vooralsnog een slag om de arm. De beelden zijn immers gelekt in een vroege iOS-beta en zijn op geen manier een bevestiging van Apple’s grote plannen.

Lees ook: Dossier Apple Music

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2015, 15:25
Categorie iOS
Onderwerp apple music

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.