apple-watch-edition-gold

‘Apple Watch 2 krijgt FaceTime-camera, werkt beter zonder iPhone’

De eerste details over de Apple Watch 2 zijn bekend! De nieuwe Apple Watch zal waarschijnlijk een camera voor FaceTime krijgen. Ook werkt hij beter zonder iPhone.

apple-watch-edition-goldDe Apple Watch is nog steeds niet te koop in Nederland en België, maar er zijn wel al geruchten over de Apple Watch 2. Meerdere bronnen van 9to5Mac vertellen dat de Apple Watch 2 een camera voor FaceTime zal krijgen en beter zonder iPhone te gebruiken is. De accu van de Apple Watch blijft hetzelfde, maar er komt wel een nieuw premium-model voor minstens duizend dollar.

Camera in Apple Watch 2

De camera in de Apple Watch zal boven het scherm worden geïntegreerd, in de rand. Apple wil het hiermee mogelijk maken om FaceTime-gesprekken te voeren vanaf de Apple Watch. Daarmee breidt Apple de belfuncties van de Apple Watch nog verder uit: het is op dit moment al mogelijk om een telefoongesprek te voeren van de Apple Watch, zoals besproken in onze Apple Watch review. Vanaf watchOS 2 later dit jaar wordt het mogelijk om FaceTime Audio-gesprekken te voeren met de Watch.

Minder afhankelijk van iPhone

Het is een veelgehoorde klacht onder vroege Apple Watch-bezitters: ligt je iPhone buiten bereik, dan kun je ineens een stuk minder met de Watch. Sporten en muziek luisteren gaat nog wel, maar apps hebben altijd een draadloze verbinding met de iPhone nodig. Daar gaat met de Apple Watch 2 verandering in komen. Apple is gestart met een initiatief genaamd tether-less, waarbij wordt gewerkt aan een onafhankelijke Apple Watch. Hiervoor zal een geavanceerde draadloze chipset worden toegevoegd, waardoor de Apple Watch 2 met apparaten kan verbinden zonder dat er een iPhone voor nodig is. De nieuwe, draadloze chipset van de Apple Watch 2 kan aan de hand van Wi-Fi-punten zijn gps-locatie bepalen, zodat je een kwijtgeraakte Apple Watch weer kunt terugvinden.

Batterijduur Apple Watch 2 onveranderd

De Apple Watch 2 wordt een verbetering ten opzichte van de huidige Apple Watch, maar één ding zal niet veranderen: de batterijduur. Je zult de Apple Watch dus nog steeds iedere nacht moeten opladen. Volgens onderzoek van Apple is dit prima te doen: de gemiddelde Watch-gebruiker zou aan het einde van de dag nog tussen de 30 en 40 procent aan stroom hebben. Wellicht dat de batterijduur in de Apple Watch 2 softwarematig iets beter zal worden gemaakt, maar het is geen significante functie waar aan wordt gewerkt. Een Apple Watch die het net als de Pebble Time een week volhoudt staat dus niet op de agenda.

Duurdere Apple Watch 2-modellen

De Apple Watch 2 zal waarschijnlijk ook verkrijgbaar zijn als Sport, Steel en Edition, maar er komt nog een nieuw model bij. Apple denkt na over een nieuwe Apple Watch die tussen de 1.000 en 10.000 dollar kost – tussen de Apple Watch van staal en Apple Watch Edition in. Hoe Apple dit precies wil aanpakken is alleen nog de vraag. Mogelijk kiest Apple ervoor om een goedkopere Apple Watch Edition te maken, of om een Apple Watch steel met duurdere bandjes te verkopen.

In 2016 beschikbaar

De Apple Watch 2 wordt ergens in 2016 verwacht. Apple staat er om bekend eens per jaar nieuwe producten aan te bieden en zou hetzelfde met de Apple Watch willen doen. Dat sluit aan op eerdere berichten over het scherm van de Apple Watch 2, dat in 2016 wordt gefabriceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2015, 17:00
Categorie Geruchten
Onderwerp apple watch series 2
19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.