Star Wars: Heroes Path maakt van de eerste film een digitaal bordspel

De nieuwste Star Wars-game voor je iPhone en iPad pakt het compleet anders aan. Dit spelletje is namelijk... een bordspel.

Star Wars Heroes PathHet nieuwe iOS-spelletje Star Wars: Heroes Path wil het lange wachten op de volgende Star Wars-film iets makkelijker maken. Dat doet deze game op een bijzondere manier: dit Star Wars-avontuur is namelijk geen snelle actiegame of een diepgravend rollenspel, maar een… bordspel. Met spelstukken van Luke, Leia en Obi-Wan beleef je de gebertenissen uit Episode IV opnieuw.


Ieder level van Star Wars: Heroes Path bestaat uit een klein speelbord, waarop je bekende figuren uit het Star Wars-universum kunt bewegen. Aan jou de taak om iedereen ongezien langs vijandelijke stukken op het bord te leiden. De game vertelt op deze manier het verhaal van Star Wars opnieuw. Tussen de levels door krijg je geanimeerde filmpjes te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=4P1nooVFi5U

Een virtueel bordspel over Star Wars: het klinkt wat suf, maar ervaring leert dat zo’n game prima in elkaar kan steken. Zo bracht Square Enix vorig jaar nog Hitman Go uit, een iOS-bordspel gebaseerd op de Hitman-actiegames. Een game die verrassend goed in elkaar bleek te steken en meerdere prijzen in de wacht wist te slepen.

Het verdienmodel achter Star Wars: Heroes Path is wat vreemd. Het is een ‘ouderwetse’ premium-game, wat betekent dat je €3,99 moet betalen om het spel te kopen. Je krijgt na je aanschaf vier helden om mee te spelen in zes game-hoofdstukken. Wil je daarna echter doorspelen, dan moet je alsnog bijbetalen. Je kunt met in-app aankopen nog eens twee extra helden en vier hoofdstukken kopen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 juni 2015 om 13:38
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.