Cardiogram op Garmin-horloges

Cardiogram-app voor iOS werkt nu samen met Garmin-horloges

Cardiogram kennen we al jaren als een iPhone-app waarmee je je hartslag kunt meten. Tot nu toe had je daar een Apple Watch voor nodig, maar het werkt nu ook met Garmin-sporthorloges.

Niet iedereen heeft een Apple Watch. Als je fanatiek sporter bent, is de kans aanwezig dat je liever met een Garmin om je pols rondloopt. Maakt niet uit: ook daarmee kun je nu geavanceerde hartslagmetingen doen en vervolgens door Cardiogram laten inlezen. Alles werkt met elkaar samen. Je moet beschikken over een Garmin-horloge met optische hartslagmeter, zoals een Fenix 5 Plus, Forerunner 935 en Vivoactive 3 Music.

Garmin met Cardiogram-app

Cardiogram kan bijvoorbeeld serieuze hartproblemen detecteren. Daarvoor heeft Cardiogram het DeepHeart-algoritme ontwikkeld, waarmee je nog meer medische problemen op het spoor kunt komen, zoals slaapapneu, hoge bloeddruk en diabetes.

Cardiogram met Garmin-sporthorloges

Behalve op de Apple Watch werkte het ook al op Wear OS-horloges. Volgens Cardiogram leveren de Garmin-horloges echt nauwkeurige metingen, waardoor het erg geschikt is.

Je kunt je bovendien aanmelden voor de mRhythm onderzoeksstudie in samenwerking met de afdeling cardiologie van de Universiteit van Californië.

Cardiogram op Garmin-horloges

Er is wel een (wat gekke) beperking: met de iOS-app kun je maar één keer per dag synchroniseren. De makers zeggen dat ze eraan werken om dit te verbeteren in een toekomstige update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2018, 8:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen garmin, hartslag
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.