Apple Maps OS X

Apple wil Kaarten-app verbeteren met Siri en Passbook

Apple wil het met Siri en Passbook mogelijk om fouten aan te wijzen in de Kaarten-app van iOS. Dit blijkt uit een vacatureomschrijving op Apple's website.

Apple Maps OS XApple is op zoek naar een ontwikkelaar voor het Apple Maps-team. In de baanomschrijving van deze vacature zitten een paar nieuwe functies voor de Kaarten-app verborgen. Zo moet de ontwikkelaar bijvoorbeeld meewerken aan integratie van Passbook en Siri in de kaartendienst, zodat het makkelijker wordt om informatie te verzamelen.

De nieuwe Apple-medewerker zal voornamelijk meesleutelen aan de crowdsourcemogelijkheden van Apple Maps. Op het moment kunnen gebruikers informatie naar Apple sturen met de Meld probleem-knop, om zo mogelijke kaartfouten op te lossen. Deze functionaliteit wordt volgens de vacature ook uitgebreid: de ontwikkelaar zou meewerken aan bestaande en nieuwe crowdfundopties die aan de Kaarten-app worden toegevoegd.

Volgens de functieomschrijving zal de ontwikkelaar meewerken aan de integratie van Siri en Passbook in Apple Maps. Deze integratie moet ervoor zorgen dat gebruikersfeedback wordt verbeterd. Hoewel Siri nu al op verzoek kaarten kan laten zien, is het nog niet mogelijk om feedback met de virtuele assistent te geven. Dat zou dus in de toekomst veranderen: zie je een fout op de kaart, dan hoef je daar alleen Siri over te vertellen. Hoe Apple precies Passbook wil gebruiken om feedback door te lijkt minder voor de hand liggend. De app wordt op het moment vooral gebruikt voor kortingskaarten en Apple Pay in de Verenigde Staten.

De nieuwe feedbackopties staan wellicht gepland voor iOS 9. De Kaarten-app is dan ook toe aan een paar grote vernieuwingen: in iOS 8 werd er maar weinig aan de dienst veranderd. De langverwachte openbaar vervoer-optie zit nog steeds niet in de app.

Via 9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2014, 8:46
Categorie Diensten
Onderwerpen apple maps, passbook, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.