Apple maakt einde aan Emoji-apps

Volgens twee ontwikkelaars heeft Apple de jacht op emoji-applicaties geopend. De app Miscalculator werd geweigerd en de ontwikkelaar van Typing Genius kreeg het verzoek om zijn emoji-functie te verwijderen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

emojiDe applicatie Miscalculator voor de iPhone is uit de App Store verwijderd, zonder voorafgaande waarschuwing aan de ontwikkelaar. Toen deze vroeg wat er aan de hand was, antwoordde Apple dat het kwam omdat er een emoji-enabler in de applicatie aanwezig was. De ontwikkelaar van Typing Genius kreeg eerder al te horen dat emoji-applicaties uit de App Store worden verbannen. Wees er dus snel bij, voordat applicaties als Spell Number en FrostyPlace zijn verdwenen.


Nieuwe applicaties die emoji-enablers bevatten zullen worden geweigerd. De grap is natuurlijk, dat bij sommige applicaties de emoji’s alleen als easter egg beschikbaar zijn. Een slimme ontwikkelaar zegt niets zolang zijn applicatie nog moet worden goedgekeurd en maakt pas later bekend hoe de emoji-functie te activeren is.

Ontwikkelaars die al emoji-functies in hun applicaties hadden ingebouwd, zoals Typing Genius, zijn verplicht een nieuwe applicatie in de App Store te publiceren, waarin de functionaliteit ontbreekt. Gelukkig raak je bij het updaten van de applicatie de emoji-functie niet kwijt. De ontwikkelaar van Typing Genius heeft aangegeven dat de nieuwe versie van de app de emoji-functie niet uitschakelt. Maar de kans is aanwezig dat je bij een nieuwe firmware-versie alsnog zonder Emoji’s komt te zitten.

De huidige versie van Typing Genius (1.1.1) bevat nog wel de emoji-functie. En als je denkt dat de hele paniekzaaierij alleen maar een truc van Gary Fung is om meer apps te verkopen: met Spell Number kan het ook gratis.

Via: iPhone Alley

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 oktober 2009 om 1:28
Onderwerp
Categorie
iOS en iPadOS

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen die je in een chat of op sociale media kunt gebruiken. Er zijn duizenden emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji

Reacties: 35 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.