T-Mobile groeide in 2008

T-Mobile heeft in 2008 een groei van klanten en omzet laten zien. Er kwamen 8,5% meer klanten bij en de samenvoeging met Orange verliep succesvol.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

t-mobile
T-Mobile heeft zojuist een persbericht rondgestuurd, waarin ze laten weten hoe 2008 is verlopen. Het ging goed: het aantal klanten steeg met 8,5% naar 5,309 miljoen en de gemiddelde omzet per gebruiker ligt op €25.

Spraak is nog steeds de grootste inkomstenbron, maar het aandeel non-voice (mobiel internet en SMS) groeit: het ligt momenteel op 23% van de ARPU.

2008 was ook het jaar waarin Orange in de T-Mobile-organisatie werd geïntegreerd. Een groot deel van de Orange-klanten is inmiddels overgestapt naar T-Mobile. Een speciaal opgericht Transitie Team hielp daarbij.

Helaas vertelt het persbericht niet in hoeverre de samenvoeging met Orange heeft geholpen bij de klantengroei. Ook zijn we wel benieuwd in hoeverre de iPhone nieuwe klanten heeft opgeleverd. Verkoopcijfers van de iPhone ontbreken eveneens. O2 deed dat wel: de Britse tak van het bedrijf maakte bekend dat na 16 maanden de grens van 1 miljoen verkochte iPhones is behaald. Vergeleken met de Nokia N95 is dat een lachertje: die haalde in 7 maanden al de grens van 1 miljoen. Het aantal van 1 miljoen in het Verenigd Koninkrijk is een optelsom van de eerste generatie iPhone en de iPhone 3G.

Via: e-mail

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:29
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.