Schiphol in Apple Kaarten in iOS 11.

Apple Kaarten in iOS 11: plattegrond voor Schiphol, snelheidslimiet bij navigatie en meer

In Apple Kaarten vind je in iOS 11 allerlei handige nieuwe functies. Zo zie je straks een gedetailleerde plattegrond van winkelcentra en luchthavens, waaronder Schiphol. Ook zie je de snelheidslimiet tijdens het navigeren.

Schiphol in Apple Kaarten in iOS 11.
In iOS 11 heeft Apple ook de nodige aanpassingen en nieuwe functies voor Apple Kaarten in petto. Zo introduceert iOS 11 indoor kaarten voor winkelcentra en populaire luchthavens, waaronder Schiphol. Ook zie je tijdens het navigeren de snelheidslimiet en bevat Apple Kaarten in iOS 11 rijstrookbegeleiding. In dit artikel lichten we de nieuwe functies in Apple Kaarten uit.

Indoor kaarten in Apple Kaarten

Op het gebied van kaartinformatie wordt Apple Kaarten in iOS 11 flink uitgebreid. Vanaf iOS 11 is het namelijk mogelijk om gedetailleerde kaarten van winkelcentra en luchthavens te bekijken. Een belangrijk onderdeel hiervan zijn de meerdere verdiepingen die in iOS 11 in Apple Kaarten zichtbaar zijn. De optie om tussen meerdere verdiepingen te kiezen. De verdiepingen vind je bij zowel winkelcentra als luchthavens, waardoor je exact kunt zien waar je moet zijn voor een bakje koffie of waar de beveiliging zicht bevindt. Zodra iOS 11 uit komt, kun je de gedetailleerde plattegronden van winkelcentra in grote Amerikaanse steden, Tokyo en Londen gebruiken. In Nederland werkt dit dus nog niet. Wat betreft luchthavens is er echter beter nieuws.

Apple Kaarten in iOS 11 met Schiphol.

Zodra iOS 11 uit komt, ondersteunt Apple Kaarten detailleerde plattegronden van dertig luchthavens, waaronder van Schiphol. Andere Europese luchthavens die vanaf iOS 11 ondersteund worden, zijn twee luchthavens in Berlijn en Londen Heathrow en Gatwick. De overige luchthavens die ondersteund worden, vind je vooral in Amerika en Azië, waaronder Hong Kong en Dubai. Momenteel zijn nog niet alle gegevens van de luchthavens te zien. Voor Schiphol kun je wel al de locaties van de aankomst- en vertrekhal zien.

Luchthavens met plattegronden in Apple Kaarten in iOS 11.

Verbeterde navigatie met snelheidslimiet

Ook qua navigatie heeft Apple Kaarten enkele verbeteringen. Zo wordt van wegen waarvan het bekend is, de snelheidslimiet weergegeven. Ook bij Nederlandse wegen werkt dit, al is het alleen nog zichtbaar in de CarPlay-weergave en niet bij het gebruik van de navigatieweergave via je iPhone. De snelheidslimiet wordt keurig aangepast zodra je de snelweg op gaat, al wordt dit nog niet met de voor Nederland bekende verkeersborden weergegeven. In CarPlay-weergave vind je de snelheidslimiet rechtsboven, onder je rijrichting. Op de iPhone zelf moet deze linksboven verschijnen.

Apple Kaarten in iOS 11 op CarPlay met snelheidslimiet.

Verder krijgt Apple Maps ook ondersteuning voor rijstrookbegeleiding. Bij een aankomende afslag wordt daardoor beter in beeld gebracht welke rijstrook je moet hebben. Hierdoor weet je van tevoren op welke baan je moet rijden voor de eerstvolgende afslag. In onze test werkte deze functie nog niet, waardoor het nog onduidelijk is of rijstrookbegeleiding uiteindelijk ook in Nederland beschikbaar is.

Apple Kaarten in iOS 11 met rijstrookbegeleiding.

De verbeteringen in Apple Kaarten waren één van de uitgelichte functies van iOS 11 tijdens de WWDC. Wij hebben ook onze eigen 11 favoriete iOS 11-functies voor je op een rij gezet. Voor allerlei kleine en overige vernieuwingen in iOS 11, kun je ons uitgebreide artikel raadplegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2017, 14:51
Categorie iOS
Onderwerpen apple kaarten, apple maps, ios 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.