Tag Heuer golfapp

Tag Heuer brengt nieuwe golfapp voor de Apple Watch uit

Er is geen gebrek aan golfapps voor de Apple Watch, maar als een bekende naam als Tag Heuer zich ermee gaat bemoeien, trekt dat toch meteen de aandacht van horlogeliefhebbers. Je kunt namelijk de nieuwe Tag Heuer Connected 45 Modular Golf Edition aanschaffen, maar er is óók een aparte Apple Watch-app met grotendeels dezelfde functies.

Tag Heuer golfapp en horloge

Je hebt dus de keuze: je schaft de nieuwe Connected Modular 45 Golf Edition aan, die vorige week op de Baselworld-beurs werd getoond. Dit is een speciaal golfhorloge dat in Zwitserland wordt gemaakt. Of je gebruik je bestaande Apple Watch en installeert daarop de nieuwe Tag Heuer Golf-app. Met de iPhone-app legt je gratis je rondes vast en krijg je een fly-over van de bijna 40.000 golfbanen die in de app staan. Deze fly-overs kun je in 3D bekijken. Wil je de Apple Watch-functies gebruiken dan kost dat geld, namelijk €41,99 per jaar. Dat is nog altijd goedkoper dan het horloge van Tag Heuer zelf aanschaffen, die $1.850 moet kosten. De app is overigens gebaseerd op FunGolf, dat Tag Heuer door een overname in handen kreeg.

Op de iPhone zie je de afstand tot de green en hazards, je meet je afstand en je legt je scores vast. ook krijg je inzicht in je prestaties en krijg je realtime aanbevelingen. Op de Apple Watch krijg je de interactieve 2D kaarten van de golfbaan te zien, met afstanden tot de green en hazards. Je kunt ook op de Apple Watch je scores invoeren voor jezelf en maximaal vier vrienden. Daarbij krijg je op een leaderboard te zien wie aan kop gaat. Bijzonder is dat Stableford-scores worden ondersteund, wat niet bij elke golfapp het geval is. De Apple Watch meet hoe ver je hebt geslagen en geeft de waarden terug aan de iPhone-app, waar je het vervolgens kunt analyseren.

Opmerkelijk is wel at Tag Heuer een groot deel van het prijzige horloge (zie bovenstaande video) ook meteen in een Apple Watch-app heeft gestopt. Er zijn geen plannen om dit naar andere smartwatches zoals die met Wear OS uit te breiden.

Wil je toch een speciaal sporthorloge, dan kun je dus ook de Tag Heuer Connected Modular 45 Golf Edition om je pols gespen. Die is qua specs vrijwel gelijk aan het standaardmodel, zoals een 1,39 inch scherm met een resolutie van 400 x 400 pixels, ingebouwde GPS en NFC, een 401 mAh batterij, 512MB RAM en 4GB lokale opslag. Beide horlogemodellen zijn waterbestendig tot 50 meter diepte. De golf-editie kost $1.850 en de normale versie $1.550, maar je kunt het nog duurder maken als je exclusievere materialen kiest. Je krijgt er drie golfballen met Tag Heuer-logo bij. Het idee is ongetwijfeld dat mensen de Apple Watch-app proberen en vervolgens besluiten om toch maar het Tag Heuer-horloge aan te schaffen. Bijzonder daaraan is dat er rondom de wijzerplaat de cijfers 1 tot en met 18 zijn aangebracht, zodat je op een golfbaan met 18 holes meteen ziet waar je bent.

Bekijk ook onze lijst met de beste golfapps voor iPhone en Apple Watch, waarmee je je prestaties kunt bijhouden en details over golfbanen kunt kijken. Deze nieuwe Tag Heuer-app hebben we daar natuurlijk ook aan toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2019, 13:30
Categorie Apps
Onderwerpen golf, sport, sporthorloge

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.